Nieuws
Summerschool SOL biedt gratis scholingstraject over persoonlijk leiderschap
In juni en juli 2022 organiseert Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) de Summerschool. Summerschool is een samenwerking van opleiders Ken&Ben en Wecreate Consulting en bestaat uit vier gratis scholingstrajecten op het gebied van persoonlijk leiderschap, speciaal voor medewerkers in de levensmiddelenindustrie.
Meer ruimte voor proeven kweekvlees in Nederland
Mosa Meat mag proeverijen voor kweekvlees gaan organiseren. Een nieuwe wet die het parlement onlangs aannam maakt dit mogelijk.
Goed teamwerk - Karin Derksen
Lukt het jou en je team om het beste resultaat uit de samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en zijn alle betrokkenen tevreden? Als dat niet (altijd) lukt, ben je geen uitzondering. Zowel in de praktijk als uit onderzoek blijkt dat het rendement en werkplezier in teams vaak tegenvalt.
Vleesbranche in de media – week 16
Kweekvleesproducent Mosa Meat op Koningsdag, slager voorkomt uitbraak van pokken en waarom verkopen slagers spekkoek? Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in de media?
Prijsverschil vlees en vleesvervangers neemt af
Het prijsverschil tussen vlees en vleesvervangers in de supermarkt nam de afgelopen vijf jaar af. Dat blijkt uit onderzoek van Questionmark naar de prijsontwikkelingen van de zes grote Nederlandse supermarkten. De supermarktonderzoeker deed het onderzoek in opdracht van ProVeg Nederland.
Nieuwe opsporingstechniek NVWA vindt medicijnresten in rundvlees
Met een nieuwe detectiemethode in een onderzoeksproject heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) medicijnresten in rundvlees aangetroffen. Het gaat volgens NVWA om beperkte overschrijdingen die een minimaal risico voor de volksgezondheid kunnen geven. Het vlees is daarom uit de markt gehaald.
ING: ‘Arbeidsmarktkrapte vraagt creativiteit van voedingsbedrijven’
De arbeidsmarktkrapte remt de groei van voedingsbedrijven. Dat vraagt maximale creativiteit van ondernemers bij het binden van personeel om toekomstige groei veilig te stellen, schrijft Ceel Elemans, Sector Banker Food bij ING.
‘Barbecuevlees zorgt voor ruim de helft van m’n omzet’
We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.
Food Technology: eerste geslaagde editie van nieuw evenement voor de voedingsmiddelenindustrie
Op 13 en 14 april gingen de deuren open voor de eerste editie van Food Technology. Organisatoren Mikrocentrum en vakblad EVMI (Alea Publishers) kijken terug op een geslaagde eerste editie. De beursvloer was goed gevuld en het congres gedeelte werd druk bezocht. Leveranciers en vertegenwoordigers van de voedingsmiddelenindustrie legden nieuwe contacten...
Klantgericht leiderschap
In dit boek legt Sydney Brouwer de link tussen klantgerichtheid en leiderschap. Hij zoomt daarbij in op de leider zelf. Als leider ben je immers verantwoordelijk voor het creëren van een cultuur die stimuleert dat iedereen het belang van de klant inziet.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 2 | april 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder