Nieuws
‘Alles in huis om dé trendsetter te zijn en te blijven’

‘Alles in huis om dé trendsetter te zijn en te blijven’

Emondt bestaat 75 jaar. De onderneming is door de jaren heen uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf, dat de meest vernieuwende concepten realiseert op het gebied van zowel winkelinrichting, als koel- en klimaattechniek. Voor de toekomst zet directeur Hems Roerink in op duurzame koelinstallaties en onderscheidende winkelinterieurs waarbij de verschillende...

Stop.

Stop.

Je kunt dit boek omschrijven als een ode aan het stoppen. “Je moet niet aan dode paarden trekken, maar ze feestelijk begraven”’, aldus schrijfster Marije van den Berg. Volgens Van den Berg gaan we namelijk maar al te vaak door met dingen die nergens heen gaan, terwijl het eigenlijk heel bevrijdend kan zijn om er gewoon mee te stoppen.

Flinke groei afzet voorverpakte Parmaham

Flinke groei afzet voorverpakte Parmaham

In 2020 groeide de verkoop van voorverpakte Parmaham in Nederland. Volgens het Consorzio del Prosciutto di Parma, de overkoepelende organisatie van Parmahamproducenten, steeg de export naar Nederland met meer dan 21 procent tot een totaal van 4,3 miljoen pakjes. Ook slagers en delicatessenzaken, die Parmaham zelf snijden, zagen de verkoop van Parmaham...

Foodwatch lanceert voedselstemwijzer en gezondheidsoffensief

Foodwatch lanceert voedselstemwijzer en gezondheidsoffensief

Vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen lanceert foodwatch een voedselstemwijzer waarin je per partij ziet wat ze beloven over zaken rondom gezondere voeding. Om ervoor te zorgen dat partijen zich aan hun beloftes houden, start de organisatie een e-mailactie.

COV: Voorstel PvdD remt verduurzaming Nederlandse veehouderij

COV: Voorstel PvdD remt verduurzaming Nederlandse veehouderij

De Partij voor de Dieren (PvdD) pleitte eerder deze week voor een slachttaks. Dit betekent een belasting op alle dieren die naar de slachterij worden vervoerd. De rekening komt bij de veehouders te liggen. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) noemt in een reactie het voorstel niet realistisch, ongewenst en contraproductief.

17% van het consumentenvoedsel wordt verspild

17% van het consumentenvoedsel wordt verspild

Naar schatting ging in 2019 zo'n 931 miljoen ton, ofwel 17%, van het voedsel dat beschikbaar is voor consumenten de spreekwoordelijke prullenbak in. Dat blijkt uit een rapport van de Verenigde Naties.

Belastingdienst geeft ondernemers tips voor aangifte inkomstenbelasting

Belastingdienst geeft ondernemers tips voor aangifte inkomstenbelasting

Voor 8 mei moet de aangifte voor de inkomstenbelasting ingevuld zijn. Voor ondernemers is dit altijd een klus. Om ondernemers hierbij te helpen geeft de Belastingdienst vijf tips voor de aangifte inkomstenbelasting.

'Dierenwelzijn en voedselveiligheid hebben topprioriteit'

'Dierenwelzijn en voedselveiligheid hebben topprioriteit'

Door corona werd 2020 een bijzonder jaar voor de vleessector. De export naar China stond enige tijd op een laag pitje en de vraag naar kalfsvlees daalde sterk. Op de werkvloer kregen werknemers te maken met een coronaprotocol. Wat brengt het komende jaar? Jos Goebbels blikt vooruit in zijn laatste jaar als voorzitter bij de Centrale Organisatie voor...

Minder slagerijen sluiten de deuren

Minder slagerijen sluiten de deuren

De afgelopen drie jaar daalde het aantal slagerijen in Nederland met 3 procent. In totaal sloten 65 slagerijen. Dit is minder vergeleken met voorgaande jaren. Dat blijkt uit cijfers van BoldData. Daarnaast ziet de dataspecialist een stijging van het aantal slagerijen met een webwinkel. Een stijging van 6,2 procent.

PvdD wil geen vlees- maar een slachttaks

PvdD wil geen vlees- maar een slachttaks

Terwijl Duitsland een vleestaks wil die naar de boer terugvloeit om hun stallen diervriendelijker te maken, wil de Partij voor de Dieren geen vlees- maar een slachttaks. Als het wetsvoorstel van de PvdD het zou halen, wordt de taks straks niet geheven via winkelprijzen, maar direct op het boerenerf.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Editie 1 2021
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea