Albert Heijn maakt gehakt van kip en rundvlees

22 april 2024 Redactie Vleesmagazine Albert Heijn
Albert Heijn introduceert voor een nieuw assortiment half-om-halfproducten gemaakt van kip en rundvlees. Dit zorgt voor een lagere CO2-uitstoot dan reguliere rundvleesproducten, aldus de supermarktketen.

Half-om-half gehakt bestaat meestal uit varkens- en rundergehakt. Supermarktketen Albert Heijn voegt een nieuwe optie toe. Het gehakt en de half-om-half burger bestaan voor een deel rundvlees van Nederlandse weidegang koeien en een deel vlees van 1 ster Beter leven kippen. De grootgrutter vermindert hiermee naar eigen zeggen de CO2-uitstoot. “De runder-kip producten hebben minimaal 37 procent minder uitstoot per kg product dan de reguliere runder-varianten.”

Naast de nieuwe kip-rundvlees producten introduceert Albert Heijn een nieuw assortiment met zeven verschillende producten met toegevoegd rundereiwit. Dit leidt volgens de supermarktketen tot een CO2-emissie reductie van 9,3 kton CO2 per jaar.

“Ik ben trots op deze technologische ontwikkeling die we samen met onze ketenpartners hebben gerealiseerd”, zegt Anita Scholte op Reimer, directeur Duurzaamheid & Kwaliteit bij Albert Heijn. “Deze producten hebben een lagere klimaatimpact, de klant betaalt minder en qua smaak proef je geen verschil.”

Bron: Albert Heijn

Altijd op de hoogte blijven?