Artikelen
Braziliaanse Biefstukjes

Braziliaanse Biefstukjes

AVO inspireert de slager met lekkere en verrassende recepten, zoals dit recept voor Braziliaanse Biefstukjes.

Slager Björn van Koppen uit Naaldwijk blijft vernieuwen

Slager Björn van Koppen uit Naaldwijk blijft vernieuwen

Ondernemer Björn van Koppen is een markante verschijning. Kale kop, baard en armen vol tatoeages. De liefde voor het vak spat ervanaf. Dat vak omvat tegenwoordig steeds meer. “Je moet overal een beetje verstand van hebben: vlees, omgaan met klanten, managen en marketing. Je kunt nergens een onvoldoende voor scoren.” Door te investeren in automatisering...

Laatste mogelijkheid TVL?!

Laatste mogelijkheid TVL?!

Het was de verwachting dat er door de coronacrisis veel bedrijven failliet zouden gaan. Als tegemoetkoming heeft de overheid de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)-regeling in het leven geroepen. Check of u voldoet aan de voorwaarden.

Belastingdienst geeft vijf tips voor btw-aangifte

Belastingdienst geeft vijf tips voor btw-aangifte

Zaterdag 31 juli is de deadline voor de btw-aangifte over tweede kwartaal. Alle ondernemers moeten aangifte doen. "Of je nu net een onderneming bent gestart, het afgelopen kwartaal geen omzet draaide of uitstel van belastingbetaling hebt. Doe altijd btw-aangifte." Om hierbij te helpen geeft de Belastingdienst vijf tips.

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten ook ná corona blijven terugkomen?

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe klanten ook ná corona blijven terugkomen?

Veel slagers doen goede zaken tijdens de coronacrisis, dankzij de komst van nieuwe klanten. Hoe zorg je ervoor dat die klanten ook na corona terugkomen? Ga met hen in gesprek, zegt Jessica Hoevenaars van Slagerij Dennis van de Ven in Schijndel. Hoevenaars weet waar ze over praat: vorig jaar werd zij benoemd tot branche erkende meesterverkoper.

Spareribs - Smokey, sweet & hot

Spareribs - Smokey, sweet & hot

Zoveel hoofden, zoveel zinnen: het spreekwoord lijkt speciaal voor spareribs bedacht. Eind jaren 80 begin jaren 90, toen de spareribs in opmars kwamen, hadden we nog weinig oog voor de varkensribben. Ik hoor de oude generatie slagers nog mopperen: ‘dat wordt toch niks’. Ik denk dat u vandaag de dag meer spareribs verkoopt dan hamlappen, rib-/haaskarbonade...

Vrijheid en vertrouwen

Vrijheid en vertrouwen

Voor ik begin met mijn les gaan alle tassen open. Komen de laptops op tafel. Zit ik tegen de achterkant aan te kijken van vijfentwintig, soms veertig laptops. Een mooie manier om je als student te verstoppen, je te onttrekken aan de les.

‘Productieafdeling slagerij is veel boeiender dan mensen denken’

‘Productieafdeling slagerij is veel boeiender dan mensen denken’

Maureen Wijnands (17) begon als afwashulp bij Beerens Slagerij & Traiteur in Best, maar vroeg haar werkgever al snel het hemd van het lijf over vleesdelen, worst maken en ­productiewerkzaamheden. Ze wil alles leren over het slagersvak. Daarom startte ze dit jaar met de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO vakopleiding food.

Veiligheid

Veiligheid

Vertrouwen en veiligheid vormen de basis van een effectief team. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Kort gezegd: geen gevoel van veiligheid, geen succes. Mijn praktijk laat zien dat mensen zich niet altijd veilig voelen in hun team of bedrijf, met alle gevolgen van dien.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Uiterlijk op 1 augustus 2022 moet Nederland de richtlijn2019/1152 van het Europees Parlement en de Raad van 20 juni 2019 betreffende transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (hierna: ‘de richtlijn’) hebben geïmplementeerd. Deze is in het leven geroepen om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren en minimumrechten aan elke werknemer in de Europese...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is automatisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea