Nieuws
Food Technology 2023: Ook voor de vleesbranche
Food, beverage en technologie komen samen tijdens Food Technology 2023 op 12 en 13 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Naast een uitgebreide beursvloer biedt dit event een uitgebreid programma met interessante seminars en lezingen. Ook voor de vleesbranche.
Groeiende omzet biologisch door meer aanbod en inflatie
2022 was een goed jaar voor biologisch. Uit nieuw onderzoek van GfK blijkt dat de omzet van biologische producten afgelopen jaar met 25 procent groeide. Dit is te danken aan een toenemend biologisch aanbod en de inflatie, aldus Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector.
Vlees in de media | Week 12-2023
Minder steun voor de belasting op vlees, pilot veevoer op basis van plantaardige proteïne Proton en meer aandacht voor Texels schapenvlees. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Empack en Packaging Innovations maken volledig programma bekend
Beursorganisator Easyfairs heeft het volledige programma bekend gemaakt voor het verpakkingsevent Empack en Packaging Innovations op 5 en 6 april in Brabanthallen in Den Bosch. Er zijn meer dan 30 sessies bij te wonen: van de psychologie van verpakkingen tot de oplossingen voor verpakkingen op logistiek gebied. Daarnaast worden beide ochtenden afgetrapt...
Nog geen groen licht voor overname Imperial en Stegeman
Oktober 2021 kondigde What’s Cooking?, destijds nog Ter Beke, aan Imperial en Stegeman over te willen nemen. Nu, maart 2023, wacht het bedrijf nog altijd op goedkeuring van de Nederlandse en Belgische mededingingsautoriteiten.
FDA rondt tweede consultatie voor kweekvlees Good Meat af
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft de tweede consultatie van Good Meat afgerond. De Amerikaanse kweekvleesproducent vroeg zelf om deze beoordeling en FDA keek onder andere het productieproces. Dit betekent echter niet dat kweekvlees is goedgekeurd voor de Amerikaanse markt.
Gebroeders Fuite nieuwe overnamekandidaat Gosschalk
Veevoerfabrikant Gebroeders Fuite gaat waarschijnlijk Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. overnemen. Dat meldt Boerenbusiness op basis van verschillende bronnen en een brief van Gosschalk aan de leveranciers van de slachterij.
Too Good To Go redde 18 miljoen maaltijden in vijf jaar
Het platform Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. Deze app tegen voedselverspilling redde in die tijd 18 miljoen maaltijden, wat neerkomt op ongeveer één maaltijd per inwoner. Ook wereldwijd namen de cijfers de afgelopen anderhalf jaar toe. In totaal zijn er inmiddels al 200 miljoen maaltijden gered.
Voorschot op energiesteun mkb’ers verlaagd
Vanaf vandaag kunnen mkb-ondernemers met een groot energieverbruik de TEK (Tegemoetkoming Energiekosten) aanvragen. Het voorschot ligt lager dan verwacht. Vanwege de dalende energieprijzen verlaagt de overheid het percentage van de verleende subsidie van 50 naar 35 procent.
'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'
Slager, zweminstructrice, sluiswachter, vliegenier en bestuurslid van de Confrérie des Chevaliers Grand Bailliage. Allemaal beroepen die van toepassing zijn op de inmiddels 75-jarige Paula van Rijn. Op haar 71e voegde ze daar schrijfster aan toe. Afgelopen zaterdag 18 maart presenteerde ze in Nieuwegein haar tweede verhalenbundel ‘Gegeven tijd’.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 1 | februari 2023

Het thema van Vleesmagazine 1 is smaakmakers. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!
Lees meerSlimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder