Keurslager Evert Tebak wint Spareribs Trophy 2024

10 april 2024 Redactie Vleesmagazine Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS)
Voor de beste spareribs moet je naar Nuenen. Keurslager Evert Tebak won op 8 april de Spareribs Trophy 2024. “Hoe trots kunnen we zijn op ons top team! We zijn eerste geworden met onze spareribs”, aldus de slager op Facebook.

Spareribs zijn een belangrijk product in de slagerij. Daarom organiseert Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ieder jaar de Spareribs Trophy. Op 8 april vond na afloop van het slagersevent GROEI! in Kamerik de prijsuitreiking plaats. Keurslager Evert Tebak uit Nuenen mocht de eerste prijs mee naar huis nemen. De tweede prijs ging naar Keurslager De Jong uit Gilze en Slager Traiteur & Catering Hermanussen uit Overasselt nam de derde prijs in ontvangst.

“Het is de derde keer dat we meedoen en mogen nu de eerste prijs mee naar huis nemen, drie keer is scheepsrecht!”, reageert de trotse Evert Tebak. “We staan aan het begin van het spareribs-seizoen en gaan er hard voor werken om zoveel mogelijk spareribs te maken en verkopen.”

Keuring

De jury keurde op 6 maart alle ingezonden ambachtelijke spareribs vanuit het hele land op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De spareribs van Tebak kwamen als beste uit de bus. “Deze spareribs zijn mooi gemarmerd, netjes afgewerkt en hebben een lekkere nasmaak. Het is een echte dooreter!”, aldus de jury.

De keuring vond plaats onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. Branche erkende meesterverkoper Jessica Hoevenaars, slager Roy van Tilburg (winnaar 2023) en gecertificeerde keurmeesters Maritha Wolters en René Hoekstra vormden de jury van deze editie.

Overige finalisten

De overige finalisten ontvingen een eervolle vermelding. Dit waren:

  • Keurslager Jongmans uit Klundert
  • Uw Slager Wip uit Hallum
  • Keurslager Kuenen uit Ruurlo
  • Keurslager Horst uit Epe
  • Slagerij Laurijssen uit Alphen NB
  • Keurslager Arnold Daals uit Winterswijk
  • Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd

KNS-vakwedstrijden 

De Spareribs Trophy is een van de drie vakwedstrijden die KNS jaarlijks organiseert. De andere twee zijn De Grote Grillworst Test en De Lekkerste Bal Gehakt. Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn won 6 februari de Grote Grillworsttest. De keuring voor de Lekkerste Bal Gehakt staat op de planning voor najaar 2024.

Altijd op de hoogte blijven?