FNV zegt nee tegen eindbod KNS

16 april 2024 Redactie Vleesmagazine Leonardo Lux via Pexels
Er is nog geen nieuwe cao voor het slagersbedrijf. FNV-leden hebben namelijk tegen het eindbod van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) gestemd. Dat laat de brancheorganisatie voor slagers weten via de website.

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) startte eind 2023 met de onderhandelingen met vakbonden FNV en CNV Vakmensen over een nieuwe cao voor het slagersbedrijf. De huidige cao liep 1 maart 2024 af. Tijdens de onderhandelingen bleek dat de looneisen van de vakbonden het grote struikelblok waren. Na de vijfde onderhandelingsronde op 18 maart besloot KNS niet verder te onderhandelen en kondigde een eindbod aan.

Eindbod KNS

Op 27 maart stuurde KNS dit eindbod naar de vakbonden. Dit bod omvatte onder andere een looptijd van 1 maart 2024 tot 1 september 2025, waarin de lonen drie keer verhoogd worden. Namelijk: vanaf 1 maart 2024 met 5,5 procent, 1 november 2024 met 1,0 procent en tot slot per 1 april 2025 met 3,5 procent.

Vakbonden verdeeld

De leden van vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben inmiddels over dit eindbod gestemd.  De FNV-leden stemden tegen het eindbod en FNV gaat met hen in gesprek over mogelijke acties. De leden van CNV Vakmensen stemden wel voor het eindbod, maar KNS wacht nog op “het formele gevolg van deze stemming”.

Vervolg

“Gezien de huidige stand van zaken is het nog te vroeg om als KNS invulling te geven aan de inhoud van het gedane eindvoorstel”, meldt de brancheorganisatie voor slagers op de website, “en is het advies om de daarin opgenomen loonstijging van 5,5% per 1 maart jl. nog niet toe te passen, maar wel te reserveren voor toekomstige betalingen in afwachting van de formele afwikkeling van het eindbodtraject.”

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Altijd op de hoogte blijven?