Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024

In Expo Houten vindt op 30 september en 1 oktober de Vakbeurs Foodspecialiteiten plaats. Dit jaar is de slagersbeurs Slavakto voor de eerste keer onderdeel van deze jaarlijkse vakbeurs krijgen. 

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is een jaarlijkse vakbeurs, die zich oorspronkelijk richtte op kaaswinkels. Inmiddels is de beurs uitgegroeid tot een grote vers vakbeurs voor iedereen in de foodspecialiteitenbranche. In 2023 trok de beurs zo’n 6.000 bezoekers. Vakbeurs Foodspecialiteiten 2024 vindt plaats in Expo Houten op 30 september en 1 oktober 2024. De toegang tot de beurs is, na voorinschrijving, gratis.

Slavakto

De Slavakto is voortaan onderdeel van deze vakbeurs, zodat de slagersbranche weer een jaarlijks inspiratieplatform heeft. 

De Slavakto-vakwedstrijden worden een belangrijk onderdeel van de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Op de beursvloer komt een speciale ruimte gemaakt waar beursbezoekers goed zicht krijgen op ambachtelijk bereide producten uit eigen keukens. 

“Het slagersvak blijft zich ontwikkelen”, reageert Manfred Lukkezen, bestuurslid van Stichting Slavakto. “Slagers bieden een steeds breder assortiment aan met onder andere gemaksproducten en andere noviteiten. Dat vraagt om kennis en inspiratie. Wij zijn blij met de samenwerking om zo toch weer een jaarlijkse beurs voor de slagersbranche te organiseren. En wij passen bij de Vakbeurs Foodspecialiteiten, die zich de laatste jaren steeds verder ontwikkelde tot een brede beurs voor versspecialisten.”

“We zien de laatste jaren dat het bezoek aan de vakbeurs steeds breder wordt. Het is al lang niet meer de traditionele kaasbeurs. Zo was er op de laatste editie ook extra aandacht voor de AGF-branche. Met de toevoeging vanuit Slavakto ontstaat een mooi evenement dat goed aansluit op de ontwikkelingen in de versbranches, zoals blurring en kant-en-klaar”, voegt Rick Brantenaar, directeur van de Stichting Foodspecialiteiten Nederland toe.

https://www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl/