Nieuws
Kostprijs kweekvlees kan in toekomst omlaag
In de toekomst kan de kostprijs van kweekvlees omlaag. Volgens CE Delft is een kostprijsbesparing tot 75 procent mogelijk, waardoor de productiekosten dichtbij de kosten van de gewone vleesproductie komen te liggen.
Koeien mogen weer naar buiten
De lente is weer begonnen. Dat betekent dat veel boeren hun koeien weer naar buiten laten. Campina luidt aan het begin van de lente traditiegetrouw het boerenseizoen in. Campina ambassadeur en topschaatser Patrick Roest opende de staldeuren de boerderij van boer Edwin in Baarn waar de koeien uitgelaten de wei in gingen.
Bijna helft Nederlanders vindt dagelijks vlees eten niet meer van deze tijd
Bijna de helft van de Nederlanders vindt dagelijk vlees eten niet meer van deze tijd. Om precies te zijn 48 procent. Dat blijkt uit de Vleesvervangers Monitor van onderzoeksbureau Markteffect.
Buitenkok in 4 seizoenen!
Toen op 13 maart Mark Rutte de eerste persconferentie over corona gaf, kwam het werk van Roy Voogd als koordirigent van de ene op de andere dag volledig stil te liggen. Hij realiseerde zich direct dat dat lang zou gaan duren en ging niet bij de pakken neerzitten.
Louis Bolk Instituut verjongt en vernieuwt
Het Louis Bolk Instituut, een onafhankelijk kennisinstituut voor duurzame landbouw, voeding en gezondheid, verjongt en vernieuwt. Naast de nieuwe directeur Ilse Geijzendorffer en nieuwe onderzoekers, komt er een nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht in de persoon van Anne-Marie Spierings. Daarnaast is er een nieuwe website gelanceerd en staan er...
FNV legt resultaat onderhandelingen vleeswaren-cao voor aan leden
FNV en de werkgevers in de vleeswarenindustrie begonnen 3 december 2020 met de onderhandelingen over een nieuwe vleeswaren-cao. Na vijf rondes ligt er nu een onderhandelingsresultaat, wat FNV voorlegt aan de achterban. Liza van Nuysenburg, bestuurder Voedingsindustrie: "We leggen het resultaat positief voor aan de leden, die tot 2 april kunnen stemmen."
Gebarentaal voor ondernemers
MKB Toegankelijk maakte speciaal voor ondernemers een stoomcursus gebarentaal. De cursus bestaat uit een aantal basisgebaren waarmee ondernemers hun klanten met een auditieve beperking kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan 'Welkom' of 'kan ik u helpen'.
Circular Food Center werkt aan circulaire dierlijke eiwitketen
Het Circular Food Center werkt aan een circulaire dierlijke eiwitketen. In deze keten worden op grote schaal reststromen verwerkt tot diervoer. Varkens en kippen kunnen deze voedselresten weer omzetten in een dierlijk eiwitproduct voor humane consumptie: de kringloopkarbonade of het verspillingsvrije ei.
‘Terug naar een natuurlijke en verspillingsvrije vleessector’
Wereldwijd verschuift de vleesconsumptie steeds meer naar het pluimvee, weet Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie Nepluvi. Nederlanders aten vorig jaar 18,4 kilo kip, weer een pondje meer dan in 2019. Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Jordy Wichgers van Grutto.
Definitieve datum Food Technology 1 en 2 december 2021
De definitieve datum voor Food Technology 2021 is bekend. Dit nieuwe kennis- en netwerkevenement vindt plaats op 1 en 2 december 2021 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Dat maken organisatoren Mikrocentrum en Vakblad EVMI vandaag bekend.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!
Lees meer