Nieuws
Wereldbank verwacht hoge voedselprijzen tot eind 2024
De prijzen van basisproducten zoals energie en voedsel blijven nog enkele jaren hoog, zegt de Wereldbank. Volgens het nieuwste Commodity Markets Outlook-rapport duurt dit nog tot eind 2024.
Foodwatch spant rechtszaak aan tegen de Staat over separatorvlees
Voedselwaakhond foodwatch start een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat omtrent separatorvlees, ook wel “pink slime” genoemd. Volgens foodwatch maakt de Staat niet duidelijk in welke producten separatorvlees zit, breekt de Staat de Europese wet en heeft de NVWA geen mensen en middelen om toezicht te houden en in te grijpen als er iets grondig misgaat.
Vleesbranche in de media – week 17
Inflatie, weinig consumenten willen betalen voor duurzaam vlees en een interview met Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager. Wat kwam er afgelopen week voorbij in de media over de vleesbranche?
Druk op bedrijven om te verduurzamen neemt toe maar aandacht lijkt te verslappen
Duurzaamheid staat bij veel bedrijven op de agenda, maar er is nog een lange weg te gaan. Dat zegt Cees Elemans van ING tijdens zijn presentatie ‘Verankering van duurzaamheid in uw businessmodel’ op Food Technology 2022.
KNS geeft update over CAO-onderhandelingen
Koninklijke Nederlandse Slagers geeft op de website een update over de cao-onderhandelingen. De brancheorganisatie en de vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben nog geen overeenstemming bereikt.
Nieuw Belgisch rundvleeslabel gelanceerd
In het Waalse Fernelmont, vlakbij Namen, is op 26 april het nieuwe label Pré de chez nous gelanceerd. Een nieuw Belgisch label voor lokaal en duurzaam rundvlees. De Belgische ambachtelijke slagers gaan de producten met dit label verkopen.
Zweden, Finland, België en Nederland promoten verkoop biologisch met nieuwe campagne
Nederland start samen met Zweden, Finland en België een nieuwe campagne om de verkoop van biologische producten te stimuleren. Het gaat om een nudging-campagne waarbij door middel van subtiele aanpassingen in de supermarkt en online omgeving de verkoop van biologische producten wordt gestimuleerd.
‘Beleef vlees van boer tot bord’
We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren. Dit is het eerste deel van deze rondvraag met Patrick van den Berg van Van den Berg...
Slagersgehakt magerder dan supermarktgehakt
De Consumentenbond bracht 25 april het nieuws naar buiten dat mager rundergehakt in de supermarkt soms vetter is dan shoarma of spareribs. Dit geldt niet voor het gehakt van de slager, meldt Koninklijke Nederlandse Slagers.
Mager rundergehakt soms vetter dan shoarma of spareribs
De vetpercentages van (extra) mager rundergehakt in de supermarkt lopen flink uiteen, schrijft de Consumentenbond. Uit een steekproef blijkt dat het vetpercentage tussen 7,9% tot 15% kan liggen. Mager rundergehakt is daarmee vetter dan is vastgelegd in de Europese regels voor gehakt vlees.
Vleesmagazine Nieuwsbrief
Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.
InschrijvenVleesmagazine Editie 2 | april 2022
Machinebouwspecial 2022

De eerste Machinebouwspecial is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.
Lees verder