Nieuws
‘Bij ons geen eenheidsworst’

‘Bij ons geen eenheidsworst’

Wat voor bedrijf je ook runt, zonder digitale hard- en software red je het (bijna) niet meer. Misschien helpt een beetje omdenken: niet automatiseren omdat het moet, maar omdat het je een scala aan (nieuwe) mogelijkheden kan opleveren. Vandaag het eerste voorbeeld: Hillegonda van den Berg - Van den Berg Vleesexperts.

Shortlist ‘MVO Manager van het Jaar 2020/21 bekend

Shortlist ‘MVO Manager van het Jaar 2020/21 bekend

De shortlist voor de titel ‘MVO Manager van het Jaar 2020/21’ is bekend gemaakt. Van de tien finalisten zijn er twee werkzaam in de food. Dit zijn Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces en Marthijn Junggeburth, Manager Sustainability bij Swinkels Family Brewers.

VanDrie Group lanceert digitaal MVO-platform

VanDrie Group lanceert digitaal MVO-platform

De VanDrie Group publiceerde onlangs online de jaarlijkse rapportage op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) over 2020. Op een nieuw, interactief digitaal platform wil het familiebedrijf samenwerkingspartners beter en vaker informeren over behaalde resultaten, strategie en uitdagingen.

Samenwerking NextDeli en Rundvlees & Co

Samenwerking NextDeli en Rundvlees & Co

E-commerce platform NextDeli en Rundvlees & Co zijn een samenwerking aangegaan. Hierdoor kunnen ondernemers van versspeciaalzaken (zoals slagers en poeliers) het assortiment van de rundvleesleverancier via het E-commerce platform bestellen.

NVWA sluit tijdelijk slachterij Gosschalk

NVWA sluit tijdelijk slachterij Gosschalk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft de slachthuiserkenning van slachterij Gosschalk geschorst. Dit betekent dat er voorlopig niet geslacht mag worden. De werkzaamheden van het bedrijf waarbij niet met levende dieren wordt gewerkt mogen wel doorgaan.

ABN AMRO: Vergrijzing drukt stempel op foodsector

ABN AMRO: Vergrijzing drukt stempel op foodsector

Vergrijzing verandert toekomstig consumptiegedrag Nederlandse en Duitse consumenten. Dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO. 75-plussers vormen een steeds grotere markt voor voedselproducenten. Daarnaast consumeert de oudere van de toekomst vaker voedsel buitenshuis.

Barbecuetrends van 2021 volgens Deliveroo

Barbecuetrends van 2021 volgens Deliveroo

De barbecue blijft populair in Nederland. Reden voor Deliveroo om uit te zoeken wat de trends voor 2021 zijn. Volgens onderzoek van de maaltijdbezorger willen mensen meer experimenteren en nemen geen genoegen met alleen een speklap of kipsaté op de grill. Ook vroeg Deliveroo haar restaurantpartners naar de beste barbecue-hacks en -trends.

Geslaagde wereldrecordpoging duurste hamburger

Geslaagde wereldrecordpoging duurste hamburger

Robbert Jan van Veen heeft een succesvolle recordpoging gedaan om de duurste hamburger ter wereld te maken. Dat oordeelde de aanwezige jury, die een voorlopig certificaat uitreikten heeft uitgereikt aan de eigenaar van De Daltons in Voorthuizen. Het bewijsmateriaal is samen met het juryrapport ingediend bij World Records, die moet besluiten of De Daltons...

Slagers kunnen zich inschrijven voor vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2021

Slagers kunnen zich inschrijven voor vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2021

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Lekkerste Bal Gehakt 2021, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). De keuring vindt plaats op 8 september. In 2020 won Marco van Strien deze vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt.

Gebruik kooien in veehouderij wordt beëindigd

Gebruik kooien in veehouderij wordt beëindigd

De Europese Commissie is akkoord met het voorstel van het Europees Parlement om het gebruik van kooien in de veehouderij te verbieden. In 2023 worden wetsvoorstellen om kooien uit te faseren onderdeel van een herziening van de dierenwelzijnsregels.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is automatisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea