Top 10 meest gelezen artikelen op Vleesmagazine 2023

28 december 2023 Redactie Vlees Shutterstock
In aanloop naar 2024 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? De top 10 van meest gelezen artikelen van 2023.


1. AD test de lekkerste rookworsten uit de supermarkt
Het AD test regelmatig (retail)producten onder het motto ‘Voor jou getest’. In november was het de beurt aan de Gelderse Rookworst. Drie deskundigen uit de ambachtelijke slagerij testten twaalf worsten uit de supermarkt. 
Lees verder 

2. Jongste meesterslager runt eigen groothandel Augustinus Vlees & Vleeswaren
Meer dan honderd zelfgemaakte vleesproducten heeft Augustinus Vlees & Vleeswaren in zijn assortiment. Het bedrijf in Tiel produceert voor eigen slagerij Versplein Augustinus én voor andere bedrijven. Modern ambacht en eenvoud staan centraal bij de productontwikkeling.
Lees verder

3. Kweekvlees slechter voor klimaat dan regulier vlees
De productie van kweekvlees heeft een grotere ecologische voetafdruk dan normaal vlees. Daarmee kwamen onderzoekers van de Universiteit van Californië in mei 2023. Ze stelden dat de CO2-afdruk van kweekvlees 4 tot 25 keer groter kan zijn dan regulier rundvlees.
Lees verder

4. Van Rooi Group neemt Slachthuis Tomassen over
Van Rooi Group breidde in november de activiteiten in rundvlees uit met de overname van Slachthuis Tomassen. Het bedrijf uit Helmond nam hiermee de rundvleesketen volledig in eigen hand. “Met Slachthuis Tomassen zetten we een volgende stap”, aldus Marc van Rooi.
Lees verder 

5. Vleesproductie bij Promessa stopt
In augustus kondigde Promessa aan vanaf 1 december te stoppen met de vleesproductie. De productie verhuist naar andere locaties van de Van Loon Group Wel blijft het bedrijf leveren aan supermarkten.
Lees verder

6. Gestage groei voor Fons Pessers Slagerijen
Zevenduizend gourmetschotels gingen eind december 2022 de deur uit bij Fons Pessers Slagerijen. Via de vijf slagerijen vonden de schalen hun weg naar de Brabantse kersttafels. De Hollandse feestdagentraditie past uitstekend bij het slagersbedrijf: “We zijn niet van de rigoureuze veranderingen.”
Lees verder

7. De Worstenmakerij produceert machinaal met respect voor het ambacht
Zo’n 5.500 kilo metworst, paardenworst, ossenworst en grillworst werden in juni wekelijks geproduceerd bij De Worstmakerij in Heerhugowaard. Allemaal gluten- en allergenenvrij en getest op bacteriën, en dus geschikt voor het retailkanaal. “Zo kunnen we meedeinen op het succes van de supermarkt.”
Lees verder

8. Nieuwe stek poelier-slagerij Van den Heuvel
Toen twee jaar geleden het pand van de buren te koop kwam te staan, hoefden de slagersbroers Christian en Berry van den Heuvel niet lang na te denken. Acht maanden lang werd er verbouwd, maar het resultaat mocht er zijn: een compacte werkruimte, extra koelmogelijkheden, een sfeervolle winkel én een aparte spoelkeuken.
Lees verder

9. Kaldenberg Slagerijen: Van dorpsslager tot groothandel leverancier
Terwijl de broers Kaldenberg in de jaren ’90 collega-slagers steeds vaker zagen flirten met traiteurs, maakten zij heel duidelijk de keus voor vlees. Met succes, want hun kwalitatieve en exclusieve producten trokken de aandacht van Sligro. Inmiddels is Kaldenberg Slagerijen de huisslager van de horecagroothandel.
Lees verder

10. Van Loon Group helpt retailers met productinnovaties
Producten ontwikkelen voor retailers en foodservice. Dat is dagelijkse kost voor Van Loon Group. Momenteel is er veel vraag naar plantaardige eiwitalternatieven, maar de meeste productintroducties zijn nog altijd vleesproducten. “Wij willen zorgen voor betere producten in het eiwitschap.”
Lees verder 

Altijd op de hoogte blijven?