‘Mijn doel is om zoveel mogelijk te leren’

23 april 2024 Karlijn Meulman Jens Bolkenbaas
Als tienjarige hielp hij al bij een paardenslachterij en de fascinatie voor vlees liet Jens Bolkenbaas niet meer los. Hij werkt nu bij Slagerij Diepeveen Herveld en is bezig met de opleiding Bedrijfsleider vers bij SVO vakopleiding food. “Hierna wil ik door naar het hbo.”

Na de middelbare school wist Jens al zeker dat hij aan de slag wilde in het slagersvak. Hij schreef zich in bij SVO en ging op zoek naar een leerbedrijf dat bij hem paste. Hij kwam terecht bij Slagerij Diepeveen Herveld, die gespecialiseerd is in slachten en vlees levert aan verschillende soorten klanten. Jens begon met de opleiding Productiemedewerker slagerij en ging daarna meteen door met mbo 3, Slager. “Ik werk nu al zes jaar bij hetzelfde bedrijf en het bevalt me nog steeds heel goed”, vertelt Jens. “Bij Diepeveen maak ik niet alleen vleesproducten voor de toonbank, ik mag ook slachten en uitbenen. We slachten voor allerlei doelgroepen, dus ook halal en ritueel. Juist het uitvoeren van het complete proces van slacht tot vleesproduct spreekt me erg aan. Ons bedrijf is zo veelzijdig, daar ben ik nog lang niet uitgeleerd.” 

Trainingen

Tijdens zijn slagersopleidingen bij SVO leerde Jens de basis van het slagersvak. Hij had nog geen ervaring in de slagerij, dus hij moest vanaf nul beginnen. “Na de opleiding Slager was ik pas 19”, zegt Jens. “Dat vond ik te jong om te stoppen met school, dus ben ik meteen doorgegaan met mbo 4, Bedrijfsleider vers. Het leek me goed om meer te leren over onderwerpen als leidinggeven en daar heb ik inderdaad veel aan. Bovendien wil ik hierna de hbo-opleiding Vleestechnologie aan de HAS gaan doen. Daar heb je een mbo 4-diploma voor nodig. Ik vind het belangrijk om nu zoveel mogelijk te leren. Daarom heb ik ook de certificaten Dierwelzijn en Veetransport gehaald en ben ik van plan om de training Animal Welfare Officer te gaan volgen. Na mijn hbo-opleiding ga ik kijken wat ik met al die kennis ga doen en welke kant ik echt op wil. Voorlopig zit ik bij Slagerij Diepeveen Herveld prima op mijn plek.”

SVO logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van 
mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de docenten van SVO komen uit het vak. 
www.svo.nl | info@svo.nl

Altijd op de hoogte blijven?