AD test de lekkerste rookworsten uit de supermarkt

6 november 2023 Redactie Vleesmagazine
Het AD test regelmatig (retail)producten onder het motto ‘Voor jou getest’. Dit keer is het de beurt aan de Gelderse Rookworst. Drie deskundigen uit de ambachtelijke slagerij testten twaalf worsten uit de supermarkt. De rookworst van de Hema kwam als beste uit de test.

Worst- en vleeswarenexpert Paul van Trigt, Ellen in het Veld (eigenaar Twentse Worstkoning) en meesterslager Peter van der Geest vormden het jurypanel voor deze test. Zij keurden de rookworsten van onder andere Albert Heijn, Unox en Hema, op uiterlijk, snijvlak, geur en smaak, en consistentie.

Rookworst uit de supermarkt

Voor de prijs van een supermarktworst hoef je geen slagerskwaliteit te verwachten, vond het panel. Het drietal was niet enthousiast over alle rookworsten, maar er waren er ook die wel goed uit de keuring komen. “De binnenkant moet een mooie vlezige structuur hebben met een heldere smaak”, zegt Meesterslager Peter van der Geest tijdens de test. “Zo’n worst waarbij je eigenlijk denkt ik wil er meer van.”

Rookworst Hema

De bekende rookworst van de Hema kwam uiteindelijk als beste uit de test. “Volop sap”, oordeelt Paul van Trigt. “Ik snap dat heel veel mensen dit lekker vinden.”

Ambachtelijke rookworst

Rookworsten uit de supermarkt halen het niet bij de rookworst van de slager. Arnhem Rookworststad gaat jaarlijks op zoek naast de beste ambachtelijke rookworst. In 2023 won slager Pepijn Putman de hoofdprijs, de bronzen rookworst.

Naast een uitgebreid artikel in de krant publiceerde het AD ook een sfeervideo van de test.

Altijd op de hoogte blijven?