Gestage groei voor Fons Pessers Slagerijen
PREMIUM
In 2000 nam Koen Pessers samen met zijn vriendin - inmiddels vrouw - Debora het stokje over van zijn vader Fons. “Natuurlijk was het af en toe pittig. Maar alle grote beslissingen die we hebben genomen, hebben goed uitgepakt.”
Zevenduizend gourmetschotels gaan eind december de deur uit bij Fons Pessers Slagerijen. Via de vijf slagerijen vinden de schalen hun weg naar de Brabantse kersttafels. De Hollandse feestdagentraditie past uitstekend bij het slagersbedrijf: “We zijn niet van de rigoureuze veranderingen.”
Al tientallen jaren prijkt ‘gourmet’ bovenaan de lijst als favoriete kerstmaaltijd van de Nederlanders. En geef ze eens ongelijk: het scheelt tijd, er zit voor elk wat wils tussen en het is ook nog eens gezellig om samen aan tafel tegelijkertijd je eten klaar te maken. Bij Fons Pessers Slagerijen weten ze alles van deze Nederlandse kersttraditie: jaarlijks gaan er maar liefst zo’n vijfduizend ‘gewone’ gourmetschotels de deur uit rond kerst. Daarnaast worden ook nog eens circa 2000 luxe schotels verkocht. Deze bestaat uit gekruide speklapjes, gekruid kipfilet, varkenshaas, minikipstokjes, biefstuk naturel, biefstuk gemarineerd in kruidenolie en beefburgertjes. “Drie tot vier mensen kunnen ervan eten,” licht eigenaar Koen Pessers toe. Al in oktober wordt begonnen met de voorbereidingen voor de schotels. “Dan starten we met het draaien van de vinkjes, die op de gewone gourmetschotel komen. Daarna gaan ze de vriezer in tot kerst. Vers staat bij ons heel hoog in het vaandel, maar met zulke aantallen is dat niet te doen,” aldus Koen. Waar veel slagers werken met bestellijsten rond kerst, kunnen klanten van Fons Pessers Slagerijen gewoon langskomen en ter plekke hun boodschappen inslaan. Koen: “Dat werkt heel goed. Onze vijf winkels worden continu bevoorraad vanuit de productielocatie in Goirle. De periode voor kerst zijn onze chauffeurs dus de hele dag onderweg, soms rijden ze wel vier keer op één dag naar dezelfde winkel.”