Inauguratie meesterslagers en meesterverkopers aanstaande

Gelderse Rookworst

Op dinsdag 21 september wordt bekendgemaakt welke slager(s) en verkoopmedewerker(s) zich meester mogen noemen. In het afgelopen jaar hebben voor beide titels twee kandidaten hun meesterproef afgelegd. De slagersbranche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper.

  • Kandidaten Hans-Peter Spaans (Slagerij Ter Weele, Oene en Emst) en Hans de Goeij
  • (Traiteurslagerij De Goeij, Vianen) vernemen aanstaande maandag of zij de meestertitel

‘branche erkende meesterslager’ mogen dragen.

Hans-de-Goeij-300x200 Hans de Goeij is een van de kandidaten voor de meester-titel.

Op dezelfde avond wordt duidelijk of Jessica Hoevenaars (Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel) en Christiaan Verkuijl (Slagerij Van Roessel, Waalwijk) de meestertitel branche erkende meesterverkoper mogen dragen. Kandidaten Christiaan Verkuijl en Hans-Peter Spaans zijn beiden werkzaam bij een branche erkende meesterslager, respectievelijk Dennis van Dun en Herman ter Weele.

  • Met de introductie van meestertitels in de slagersbranche vindt niet alleen een
  • herwaardering van het ambacht plaats. Ook motiveert het medewerkers en ondernemers

in de branche om het beste uit zichzelf te halen.

Meesterproef

Elke kandidaat legt een meesterproef af. Hiermee bewijs je dat je het slagersvak en/of

de verkoopkant in alle facetten beheerst. Want een meestertitel is er alleen voor de aller besten. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.

Meesters in de branche

Wouter-van-de-Veen-Ederveen-005-e1549969086112-300x200 Wouter van de Veen is een van de meester slagers.

  • Op dit moment kent de branche de volgende meesterslagers: Dennis van Dun (Slagerij
  • Van Roessel, Waalwijk), Wouter van de Veen (Slagerij Wout van de Veen, Ederveen),
  • Herman ter Weele (Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst), Arno de Best (Slagerij

Arno de Best, Bergen (L)) en Johan van Uden (Chateaubriand, Heemstede).

Gerda Meijer (Slagerij Hemmen, Onstwedde) en Wim Koelewijn (Keurslagerij Koelewijn, Huizen) dragen de meestertitel ‘branche erkende meesterverkoper’.

Over Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Deze titels zijn er alleen voor de aller besten in de slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

 
Lees ook
René en Robert Dalhuisen: ‘Fijn om als slagersbroers te overleggen’

René en Robert Dalhuisen: ‘Fijn om als slagersbroers te overleggen’

De broers René en Robert Dalhuisen hebben het slagersvak met de paplepel ingegoten gekregen. Zowel hun opa als hun vader was slager. Ze runnen beiden hun eigen slagerij. René doet dat in Deventer en Robert in Breukelen. Hun winkels zijn heel verschillend, maar toch zijn er overeenkomsten. En het allerbelangrijkste? Met elkaar praten over positieve en...

Dennis van Dun: derde van Europa en eerste van Nederland

Dennis van Dun: derde van Europa en eerste van Nederland

Dennis van Dun van Slagerij Van Roessel in Waalwijk is als derde van Europa geëindigd tijdens de 41e internationale slagersvakwedstrijd Confrérie des Chevaliers in Best. Tevens werd Van Dun de beste van Nederland.Uit een internationaal deelnemersveld uit negen Europese landen werden na een kritische keuring Internationale en Nationale kampioenen benoemd....

Pasen 2021: genieten van gemak en luxe in kleine gezelschappen

Pasen 2021: genieten van gemak en luxe in kleine gezelschappen

De verwachting is dat Pasen ook dit jaar kleinschalig wordt gevierd. Slagers kunnen daarop inspelen door speciale pakketten of boxen aan te bieden. Niet alleen voor het brunch/lunch, maar ook voor het borrelmoment. Gemaksproducten zijn al jarenlang populair, maar júist in deze tijd mogen deze een stuk luxer zijn.Op welke wijze Pasen wordt gevierd, hangt...