Slagerijmedewerker Sabrina Maat behaalt meestertitel

18 september 2023 Redactie Vleesmagazine Stichting Meestertitels Slagersbranche
All-round verkoopmedewerker Sabrina Maat heeft met succes de meesterproef doorlopen en mag zich branche erkende meesterverkoper noemen. “Het behalen van een branche erkende meestertitel is de hoogst haalbare erkenning van vakmanschap in de branche”, aldus Stichting Meestertitels Slagersbranche.

Donderdag 14 september werd Sabrina tijdens haar werk bij Keurslagerij Ruud en Miny van Schaik in Huizen verrast door onder andere Wim van den Brink, voorzitter van het bestuur van Stichting Meestertitels Slagersbranche. “Trots zijn wij op Sabrina”, staat er op de Facebookpagina van de slagerij. “Gisteren is zij onder toeziend oog van haar collega's en familie door de stichting meestertitels slagersbranche geïnaugureerd.”

Meesterproef

Sabrina schreef bij aanvang van het traject in haar motivatiebrief al “van kleins af aan bezig te zijn met lekker eten, recepten bedenken en het enthousiasmeren van de klant”. Het behalen van de titel branche erkende meesterverkoper noemt ze “een kroon op haar werk”. Het bestuur van Stichting Meestertitels Slagersbranche is trots dat deze gepassioneerde medewerker geïnaugureerd is tot branche erkende meesterverkoper. “Door het afleggen van de meesterproef heeft zij aangetoond dat zij het verkoopvak in de slagerij op het hoogste niveau beheerst. De meesterproef bevat praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen.”

Meesters in de slagersbranche

In de slagersbranche zijn twee branche erkende meestertitels te behalen: meesterslager en meesterverkoper. Het behalen van een branche erkende meestertitel is de hoogst haalbare erkenning van vakmanschap in de branche. De meestertitels in de slagersbranche zijn ingevoerd in 2018. Maat is de zesde branche erkende meesterverkoper in de slagersbranche.

Op dit moment kent de branche zestien meesters:

  • Dennis van Dun, Slagerij Van Roessel, Waalwijk (meesterslager)
  • Christiaan Verkuijl, Slagerij Van Roessel, Waalwijk (meesterverkoper)
  • Wouter van de Veen, Slagerij Wout van de Veen, Ederveen en Renswoude (meesterslager)
  • Herman ter Weele, Slagerij Herman ter Weele, Oene en Emst (meesterslager)
  • Hans-Peter Spaans, Slagerij Spaans, Ugchelen (meesterslager)
  • Arno de Best, Slagerij Arno de Best, Bergen (L) (meesterslager)
  • Johan van Uden, Chateaubriand, Heemstede (meesterslager)
  • Hans de Goeij, Traiteurslagerij De Goeij, Vianen (meesterslager)
  • Wim Koelewijn, Keurslagerij Koelewijn, Huizen (meesterverkoper)
  • Peter van der Geest, Hillegom (meesterslager)
  • Johan Augustinus, Versplein Augustinus, Tiel (meesterslager)
  • Peter Tresonie, Slagerij Tresonie, Schoondijke (meesterslager)
  • Sakia Rikkerink, Keurslagerij Rensink, Borne (meesterverkoper)
  • Gerda Meijer, Slagerij Hemmen, Onstwedde (meesterverkoper)
  • Jessica Hoevenaars, Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven, Schijndel (meesterverkoper)
  • Sabrina Maat, Keurslagerij Ruud en Miny van Schaik, Huizen (meesterverkoper)

Stichting Meestertitels Slagersbranche

De meestertitels ‘branche erkende meesterverkoper’ en ‘branche erkende meesterslager’ zijn ondergebracht bij de Stichting Meestertitels Slagersbranche. Het behalen van een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van Koninklijke Nederlandse Slagers, FNV en CNV Vakmensen. Ook heeft branche erkende meesterslager Dennis van Dun zitting in het bestuur.

 

Altijd op de hoogte blijven?