Butcher's Heaven: 'paradijs voor de carnivoor' in Amsterdam

12 april 2016 Vleesmagazine

De Centrale Markthal in het Food Center Amsterdam is op zaterdag 11 en zondag 12 juni een 'paradijs voor de carnivoor'. Het is in dat weekeinde namelijk het toneel van Butcher's Heaven, waar het gaat om 'vlees in de meest uitgebreide zin van het woord'.

'Waar het ooit draaide om aardappelen, groente en fruit, gaat het nu om vlees in de meest uitgebreide zin van het woord. Grote stukken gebraad, verfijnde nobele delen, maar ook de zogenaamde vergeten delen krijgen hier hun eigen podium. Niet teveel garnituur, we willen vlees', aldus de organisatie van het tweedaagse evenement. 'Twee dagen om nu al in je agenda te zetten. Mooi vlees, een ruim aanbod aan dranken, gezellige terrassen, goede muziek en een hoop lol.'

Deelnemers

Tot de deelnemers  behoren de barbecueteams LetzQ, Smokey Goodness, Southern Dutch BBQ, Royaal BBQ Team, BBQ+ en BBQ Guru. Ook 'demoslager' Gertjan Kiers geeft acte de présence; hij heeft de leiding over de slagerij. De deelnemende restaurants zijn Aaltje, Bord’Eau, Bosch, Castell, Dreams of Magnolia, Elkaar, Slagerij de Leeuw, Le Garage, Graceland, The Harbour Club, Happyhappyjoyjoy, De Jonge Dikkert, Julius Bar & Grill, Lute Restaurant, Niven, The Roast Room, Lucas Rive, Ron’s Gastrobar, Rotisserie. Het Vliegertje en Walter Benedict.

Openingstijden

Butcher's Heaven in de Centrale Markthal van Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 4 in Amsterdam is beide dagen geopend van 12.00 tot 23.00 uur. De bar is te bezoeken van 12.00 tot 23.00 uur, de food-stands van 12.00 tot 22.00 uur en de butchers van 12.00 tot 20.00 uur.

Tickets

In de online voorverkoop via de website ButchersHeaven.com kosten tickets €10. De entreeprijs aan de kassa bedraagt €15. Kinderen zijn 'meer dan welkom en tot 16 jaar betalen ze geen entree'.

Altijd op de hoogte blijven?