Creatief op reis

Carla van Eijk_foto vleesmagazine

De afgelopen maanden heb je waarschijnlijk minder gereisd dan je lief is. Voor ons zijn vakanties momenten van ontspanning, maar ook van inspiratie. Onze grootste hobby is dan ook inspiratie opdoen tijdens reizen in verschillende eetculturen in de wereld. De inspiratie uit verschillende culturen gebruiken we voor onze producten en voor onze workshops.

Voorzichtig plannen we de workshops voor dit najaar. De workshop ‘Aan de slag met lamsvlees’, ‘Als slager aan de slag’ en de ‘BBQ workshop’ zijn al gepland. We houden een slag om de arm, maar we kunnen niet wachten om weer workshops te kunnen geven. Het is voor ons een manier om ons verhaal te vertellen en onze passie te delen. We kunnen tijdens een avondvullend programma op een andere manier met onze klanten bezig zijn. Normaliter houden we onze workshops bij ons in de slagerij. Door corona hebben we ook de mogelijkheid aangegrepen om dit najaar een barbecueworkshop buiten op locatie te houden. Buiten kunnen we in kleine groepjes en op afstand aan de slag.

Voor onze barbecueworkshop gingen we helaas niet op reis. We hebben de documentaire ‘Chef’s Table: BBQ’ op Netflix gekeken. Uiteraard waren we hier zelf liever naartoe gevlogen, in plaats van de serie op de laptop te kijken, maar ach... je wordt creatief door corona. Het heeft ons in elk geval een zakcentje bespaard en een aantal bestemmingen op onze ‘to-go-list’ opgeleverd. De documentaire neemt je mee in vier verschillende barbecueculturen. Deze documentaire neemt je mee naar verschillende landen, pure ingrediënten en verschillende eetculturen met mooie bereidingstechnieken. Van Europa naar Amerika tot aan Mexico. Als je denkt, dat je een goede barbecueër bent, raad ik je zeker aan deze documentaire te kijken.

De documentaire heeft ons inspiratie gegeven om een nieuwe barbecueworkshop te creëren. Ook als je (nog) geen workshops geeft, is de documentaire ‘Chef’s Table: BBQ’ leuk om te kijken. Laten we hopen dat we dit najaar weer met de workshops aan de slag kunnen. Geef jij workshops bij jou in het bedrijf of in de slagerij? Je kan de mogelijkheden en de vraag onderzoeken. Ik raad je van harte aan om met workshops aan de slag te gaan. Het geeft je een mooi, energiek en inspirerend platform richting je klant.

Dossiers
Lees ook
Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

‘Het mooiste is dat hier een echte huiskamersfeer heerst’

‘Het mooiste is dat hier een echte huiskamersfeer heerst’

Natuurlijk draait het in de slagerij in eerste instantie om de kwaliteit van de verkoopwaren en een goede service. Maar onderschat de rol van de winkelinrichting niet. Vandaag het tweede deel van deze rondvraag.