Receptenboekjes voor de Week van de Slager 2021

29 maart 2021 Redactie Vlees

De Week van de Slager vindt in 2021 plaats van 12 tot 17 april. Deze week laten slagers hun ambacht zien ter promotie van het slagersvak. Speciaal voor deze week verschijnt er een receptenboekje met  recepten van Europees slagerskampioen Josja Haagsma. Deelnemende slagers kunnen deze uitdelen aan hun klanten.

Het thema van de Week van de Slager is dit jaar ‘een verrassend veelzijdig vak’. Het doel is niet alleen om het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak te laten zien. Ook wil de organisatie mensen enthousiasmeren om voor het slagersvak te kiezen. Op de sociale media komt een speciale  campagne gericht op jongeren en zij-instromers om ze enthousiasmeren voor een baan in de slagersbranche. Daarnaast zet de organisatie een algemene campagne op gericht op consumenten.

Vanwege de coronapandemie en alle maatregelen moeten de activiteiten grotendeels online plaatsvinden. Op de website van KNS staan allerlei ideeën en mogelijkheden, zoals een kleurwedstrijd, online masterclass of speciale maaltijdbox. 

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. Slagers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor online aanmelden

Altijd op de hoogte blijven?