Slager Dennis van de Ven is weer 'Bad to the bone'

24 juli 2023 Redactie Vleesmagazine Foto Henk Riswick

Een jaar geleden verwerkte slager Dennis van de Ven op het ritme van het rocknummer ‘Bad to the bone’ een varken tijdens het festival Schijndel aan Zee. Ook dit jaar was hij van de partij. Dit keer met koe Katniss.

Dennis heeft een grote passie voor het slagersvak en deelt zijn kennis graag. Zo beklom hij onlangs nog het podium voor de voorstelling Slachtvisite. Vorig jaar verwekte hij tijdens het festival Schijndel aan Zee op het podium een varken, terwijl de musiek 'Bad to the bone' te hopren was. Hij plaatste het filmpje op zijn Facebookpagina, wat zorgde voor veel reacties. Waar vleesliefhebbers de actie waardeerden, reageerden dierenliefhebbers en vegetariërs negatief.

Weer op het podium

Alle ophef weerhield Dennis er niet van om weer op het podium te klimmen bij het festival Schijndel aan Zee. “Huiverig was ik niet om dit jaar weer op het podium te staan”, vertelt hij aan het Brabants Dagblad, “ik vertel namelijk heel graag over mijn vak en daar hoort ook bij dat je laat zien hoe een stuk vlees op je bord komt. Helaas kon niet iedereen dat begrijpen.”

Dit jaar bracht hij koe Katniss mee. Op de zijkant van de dikbil koe had Dennis met krijt aangegeven waar alle stukken vlees zich bevinden. Dennis legde hierbij precies uit wat er allemaal van de koe gemaakt kan worden. Ook beende hij samen met zijn collega’s weer een varken uit op het podium, wederom op de muziek ‘Bad to the bone’

Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven

Op zijn zestiende startte Van de Ven met het slagervak bij slagerij Gebr. Van der Steen in Schijndel. Deze zaak  nam hij vijftien jaar later over, de start van Ambachtelijke slagerij Dennis van de Ven. Hij heeft een grote passie voor zijn vak en verkoopt bijna uitsluitend vlees en vleeswaren. “Want ik ben slager.” In de toonbank ligt uitsluitend lokaal vlees. Zo haalt hij zijn koeien bij de boer een kilometer verderop.

Twitter Dennis

Altijd op de hoogte blijven?