Hygiëne C1000 onder de maat

13 augustus 2012 redactie

c1000AMERSFOORT - Een aanzienlijk deel van de C1000-vestigingen heeft de hygiëne in de winkel niet op orde, dat verklaarde Schuitema tegen Distrifood.nl.

Schuitema heeft in de afgelopen anderhalf jaar alle C1000-winkels gecontroleerd. Uit die grootschalige check bleek dat veel winkels niet aan de door Schuitema gestelde eisen voldoen. 'De problemen varieerden van een te hoge temperatuur tot slechte (persoonlijke) hygiëne. In een aantal winkels werden producten na aflevering door Schuitema niet direct naar de koel- of vriescellen gebracht', aldus een woordvoerder van Schuitema.

Schuitema heeft daarop inspecteurs ingeschakeld van TNO en ISA Nederland die tussen september en maart alle supermarkten van C1000 langsgaan. Deze inspecteurs beoordelen opnieuw de winkel en praten met de ondernemers en bedrijfsleiders over de bevindingen en vullen gezamenlijk een vragenlijst in. Ook het personeel op de winkelvloer wordt ondervraagd om vast te stellen of zij op de hoogte zijn van alle hygiëneregels.

Altijd op de hoogte blijven?