Danish Crown 'verrassend vaak' op vingers getikt

13 augustus 2012 redactie

Danish Crown erkent trubbels met Deense voedingswarenautoriteitRANDERS - De Deense slachter Danish Crown blijkt het vaak aan de stok te hebben met de Deense voedingswarenautoriteit. Dat erkent bestuurstopman Bent C. Lassen na door de krant Politiken te zijn geconfronteerd met de resultaten van de controle over de afgelopen vier maanden.

Danish Crown kreeg uitgaande daarvan in vier maanden tijd vijftien processen-verbaal. Tevens kreeg het 153 keer te horen dat het met de hygiëne in de fout was gegaan terwijl in 39 gevallen sprake was van aanwijzingen om bepaalde zaken op orde te brengen.

'Verrassend vaak', erkent Lassen. Wel concludeert hij dat er hard wordt gewerkt aan de controle, zodat er automatisch ook de nodige spaanders in het rond vliegen.

Ondertussen blijven compromitterende controleresultaten – toevallig of niet – elkaar in Denemarken in een hoog tempo opvolgen. Zo kwam woensdag ook het grote vleesverpakkingsbedrijf Skare Meat Packers (omzet ruim 130 miljoen euro) in de beklaagdenbank terecht.Het bedrijf zou een loopje nemen met de regels omtrent de uitloopdata die op de emballage moeten worden geplakt. Volgens de voedingswarenautoriteit was SMP ook in oktober in overtreding. Zowel toen als nu is aangifte gedaan bij de politie.

(Correspondent: Wim Verseput)

Altijd op de hoogte blijven?