Samenwerking Vion en Danish Crown in Noord-Duitsland

13 juli 2023 Redactie Vleesmagazine Vion

Vion Food Group gaat in Noord-Duitsland samenwerken met Danish Crown. Vion Zucht- und Nutzvieh tekende een contract met Danish Crown voor het slachten van Vion-runderen vanuit Sleeswijk-Holstein. Na de geplande sluiting van de Vion-vestiging in Bad Bramstedt eind deze maand, gaat Danish Crown vanaf 1 augustus 2023 tot 1.000 runderen per week slachten voor Vion Food Group in Lohn.

“We zijn erg blij dat we veehouders in Sleeswijk-Holstein, Hamburg en Mecklenburg-Vorpommern hier in het noorden met deze oplossing slachtmogelijkheden kunnen blijven bieden”, zegt Dr Holger Looft, directeur van Vion Zucht-Nutzvieh GmbH. Het veehandelsbedrijf is gevestigd in Neumünster en heeft meerdere vestigingen in Duitsland. Afgelopen boekjaar leverde het bedrijf ongeveer 50.000 runderen aan het Vion-slachthuis in Bad Bramstedt. Deze verstiging sluit eind juli.

Dalende veestapel

Gezien de al jaren dalende veestapel in Noord-Duitsland en de overcapaciteit op de slachterijmarkt, kon de locatie echter niet langer economisch worden geëxploiteerd. Daarom worden in de toekomst de dieren van Vion Zucht-Nutzvieh geslacht in de slachterijen van Danish Crown in Husum en Teterow. Na de slacht vindt de verdere verwerking weer plaats bij Vion. Managing Director Ralf Heisterkamp van Danish Crown verheugt zich op de nieuwe business. “Een oplossing voor boeren uit de regio is niet alleen een zakelijke kans, maar ook een stap in de richting van het behoud van de runderveehouderij in Noord-Duitsland”, aldus Heisterkamp.

Vion

Vion Holding N.V. is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en verkoopondersteunende- en vertegenwoordigingskantoren kantoren in 16 landen. In 2022 behaalde Vion met 12.000 werknemers een omzet van € 5,3 miljard.

Altijd op de hoogte blijven?