'Bedrukt vlees' blijkt 1-aprilgrap van online drukkerij

30-dwc-vlees

Middels lasertechnieken op vlees een naam aanbrengen, zodat op de barbecue duidelijk is van wie welk stuk is. Het leek met temperaturen boven de 20 graden in aantocht te zorgen voor meer barbecues zonder verspilling van vlees, maar... het bleek een 1-aprilgrap van online drukkerij DWCPRINT.

'De consumptie van vlees is groter dan ooit. Niet alleen de consumptie van vlees blijft maar toenemen, ook de verspilling van vlees neemt ieder jaar verder toe. Per jaar produceert ieder huishouden gemiddeld 105 kilo afval. In de top-10 van de afvalproducten is vlees duidelijk aanwezig', aldus de online drukkerij in een persbericht. 'Bij DWCPRINT zijn we ons er van bewust dat de vleesverspilling bij de bron aangepakt moet worden.'

Voordeel

DWCPRINT gaf aan dé uitkomst te hebben, als het gaat om vlees dat op de barbecue verkoolt, omdat niet meer onduidelijk is van wie het stukje is. De online drukkerij meldde middels lasertechnieken op vlees een naam te kunnen aanbrengen. 'Het beïnvloedt de smaak en kwaliteit van het vlees niet', aldus Martijn ten Pas, eigenaar van DWCPRINT. 'Door het aanbrengen van een naam verdwijnt de onduidelijkheid over de eigenaar. Het vlees wat men op de barbecuelegt, moet men dan wel opeten. De sociale controle is groot. Een ander bijkomend voordeel is dat je het vlees ook even onbeheerd kan achterlaten op de barbecue zonder dat jouw stukje vlees door een mede barbecuër wordt opgegeten.'

Proefpakket

Volgens de online drukkerij 'zijn de eerste proeven inmiddels gedaan en is op dit moment via de website van DWCPRINT een klein proefpakket te bestellen. Over massaproductie wordt nog nagedacht, eerst worden de reacties vanuit de markt afgewacht.' Wie naar Dwcprint.nl/vlees gaat, krijgt echter de melding: 'Dit product heeft nooit bestaan... Sorry, je bent slachtoffer geworden van onze 1 april grap :)'

Agf

Overigens worden in de agf inmiddels de eerste producten voorzien van laserprints. Fruit kan bijvoorbeeld worden voorzien van een 'bio'-print, zodat de klant weet dat het biologisch geteeld is. Bovendien scheelt dat verpakkingsmateriaal en/of stickertjes.

Lees ook
SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

SOUTHERN STYLE BBQ SAUCES BY DEGENS

Als specialist jou onderscheiden in ’t BBQ seizoen? Probeer nu de ALABAMA WHITE SAUCE in combinatie met MISSISSIPPI DARK SAUCE! Beiden te verkrijgen in een handige DEGENS knijpfles met 1000 ml. Proeven is gratis, dus bel of mail ons gerust!

Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit

Epos ondersteunt ook in het barbecueseizoen met kruidige creativiteit

Wellicht draagt Slagerij Putman uit Arnhem over twee jaar het predicaat Hofleverancier. Eigenaar en vijfde generatie slager Pepijn Putman en zijn vrouw Laura hopen het.

Feest voor de vakman

Feest voor de vakman

Heeft u dat ook? Zodra de eerste voorjaarsstralen zich laten zien krijg je zin om de mooiste barbecue producten in de toonbank te leggen. En om de sfeer in de winkel te voelen, van blije klanten die ernaar uitkijken om de barbecue weer aan te steken en daarom naar hun slager komen voor een mooi stuk vlees.