2013 was een beetje een merkwaardig jaar. Enerzijds lezen we in de vakliteratuur geweldige verhalen van collega’s die het gewoon prima doen en die uitstekend aan de weg timmeren. Zonder anderen te kort te doen, wil ik toch even twee namen noemen: collega Kempenaar uit Oosterhesselen die in september de VAS in Amsterdam won en collega Van Hest uit Goirle die vorige maand 3 sterren behaalde in de verkiezing Slager met Ster. Er waren ook vervelende berichten. Een dalende omzet, economische malaise, slagers die min of meer noodgedwongen hun zaak en zelfs soms levenswerk, moesten sluiten.

In beeld komen

Gelukkig zijn de heren economen weer wat positiever. Er zijn weer geluiden van economisch herstel en in 2014 zal er een duidelijke verbetering optreden, voorspellen ze. Dit betekent niet dat we nu maar achterover in de stoel gaan zitten wachten tot wij aan de beurt zijn. We zullen zelf weer volop aan de bak moeten! Hoog van de toren blazen, uw nek uitsteken, laten zien dat u er bent, in beeld komen, kortom; aan de bak.

Ook in 2014 zijn er weer volop kansen en mogelijkheden. Uw vakblad Vlees+ helpt u daarbij, maar er zijn ook genoeg andere manieren om aan de weg te timmeren. Eén ding is in elk geval erg belangrijk; wees actief! Wellicht is 2014 ook een mooi moment om eens te overwegen om een leerling-slager aan te nemen.

Er zijn op dit moment veel jongeren zonder baan en we hebben een prachtig vak. Het aantal slagerijen en ambachtelijke slagers daalt langzaam maar zeker en dat gaat al jaren zo. Laten we dit jaar het tij eens keren en de jeugd laten zien wat voor mooi ambacht we uitoefenen.

NSM

In oktober 2014 wordt tevens de Noordelijke Slagers Manifestatie gehouden in Zwolle; een mooie gelegenheid om uw collega’s weer eens te spreken, nieuwe ontwikkelingen te zien en om uw vakmanschap te demonstreren tijdens de vakwedstrijden. We hebben een spannend, enerverend en vooral uitdagend jaar voor de boeg! Ik wens u en de uwen privé en zakelijk al het goede.

Altijd op de hoogte blijven?