Artikelen
De favoriete slager van kookboekenschrijver Vanja van der Leeden

De favoriete slager van kookboekenschrijver Vanja van der Leeden

Bij de Amsterdamse familieslagerij Vet vind je geen voorgesneden lapjes in de toonbank, maar grote stukken vers vlees die voor de klant op maat worden gesneden. Het is de favoriete slagerij van kookboekenschrijver, kok en foodstylist Vanja van der Leeden. “Alles kan hier.”

Keurslager van Linschoten succesvol met barbecuecatering

Keurslager van Linschoten succesvol met barbecuecatering

Keurslager Van Linschoten zit al sinds 1908 in de Rotterdamse wijk Kralingen. De slager is met recht een begrip in Rotterdam en bouwt ook daarbuiten steeds meer naam op. Dat heeft de slagerij te danken aan kwaliteit, ondernemerschap én het winnen van diverse nationale titels. Barbecuevlees is een belangrijk onderdeel voor de slager, die ook barbecuecatering...

‘Klantcontact is leuk, maar ik sta het liefst te snijden’

‘Klantcontact is leuk, maar ik sta het liefst te snijden’

Jan Willem van Vliet twijfelde al een tijdje over de opleiding die hij volgde, toen kennissen hem vroegen of hij wel eens aan het slagersvak had gedacht. Jan Willem had altijd al een passie voor vlees en een baan in de slagerij zag hij helemaal zitten. Inmiddels is hij bezig aan zijn tweede mbo-opleiding bij SVO vakopleiding food, de mbo 3-opleiding...

Keurslager Van Caulil heel tevreden over mystery shopping onderzoek

Keurslager Van Caulil heel tevreden over mystery shopping onderzoek

Secret View heeft het allereerste mystery shopping platform gelanceerd dat speciaal is ontworpen voor kleine ondernemers. Met feedback van echte klanten leren slagerijen hun vakmanschap te gebruiken om klantervaringen te verbeteren. Bianca Kalmthout van Keurslager Van Caulil in Etten-Leur is heel tevreden. ‘We gebruiken de resultaten om van te leren’,...

Stilzwijgende verlenging van overeenkomsten

Stilzwijgende verlenging van overeenkomsten

Een clausule die vaak in de algemene voorwaarden behorend bij overeenkomsten wordt opgenomen, is het stilzwijgende verlengingsbeding. Dit houdt in dat de overeenkomst tijdig door de tegenpartij dient te worden opgezegd anders zal deze stilzwijgend worden verlengd.

Dé barbecuetrend van 2021: Complete en gezonde maaltijd van de grill

Dé barbecuetrend van 2021: Complete en gezonde maaltijd van de grill

De thuisbarbecue wordt steeds professioneler. De vraag naar grote stukken vlees is enorm toegenomen en de kennis over de verschillende delen ook. Naast vlees worden ook desserts, aardappelen en groenten steeds vaker op de barbecue bereid. Dat sluit aan bij de nieuwste trend: een gezonde maaltijd van de grill.

Nieuwe regels verliesverrekening VPB

Nieuwe regels verliesverrekening VPB

Vanaf 1 januari 2022 gaan er nieuwe regels gelden voor verliesverrekening in de vennootschapsbelasting (VPB). In dit artikel leest u over de veranderingen.

Mondkapjesplicht en werk

Mondkapjesplicht en werk

Sinds 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Voordat deze wettelijke verplichting werd ingevoerd, gold slechts een dringend advies tot het dragen van een mondkapje in openbare binnenruimtes.

‘Overweldigende internationale belangstelling voor GravityTray’

‘Overweldigende internationale belangstelling voor GravityTray’

De twee creatieve ondernemers Luc van den Broek en Rinze Willemsen stoorden zich al heel lang aan het absorber-matje in de vleesbakjes in de supermarkt. Net als consumenten, retailers, p.roducenten en recyclebedrijven. Na een zoektocht van een aantal jaren naar de juiste folie en machine, is het nu zo ver. Het nieuw ontwikkelde bakje, getiteld GravityTray,...

WHOA!

WHOA!

Sinds 1 januari 2021 hebben ondernemers die in zwaar weer verkeren een nieuw instrument in handen om een faillissement te voorkomen: de Wet Homologatie Onderhands Akkoord.

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021
Vleesmagazine Editie 4 | juni 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is automatisering. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees meer
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder
Evenementen

Cursus Vleestechnologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

31 augustus 2021

Lees meer

Cursus Food & Business Marketing

2 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea