Artikelen
Jos Goebbels: ‘Meer begrip door duidelijke communicatie’

Jos Goebbels: ‘Meer begrip door duidelijke communicatie’

Corona had dit jaar grote impact op de sector, blikt Jos Goebbels, voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) terug. ‘Ik ben heel trots dat onze vitale sector bij machte was om ondanks alle coronamaatregelen vlees te blijven produceren. Helaas werd tijdens de coronacrisis wederom duidelijk dat mensen met een oordeel over onze branche...

Toenemende belangstelling voor het digitaliseren van kerstbestellingen

Toenemende belangstelling voor het digitaliseren van kerstbestellingen

Voor slagers biedt het meerwaarde om hun bestellingen te digitaliseren. De klant ervaart gemak en doordat er online wordt betaald, gaat de wachttijd in de winkel omlaag. Ook kan het aankoopgedrag worden gestuurd door online een aantrekkelijk, maar beperkt assortiment aan te bieden. Welke mogelijkheden zijn? En waar moeten ondernemers op letten?Matthijs...

Andere tijden vragen om nieuwe inzichten

Andere tijden vragen om nieuwe inzichten

We kijken terug op een bewogen en bijzonder jaar. Een decemberartikel heeft vaak vooruitkijken en koersbepalen als onderwerp. Ook deze keer blikken wij vooruit, maar dan op een andere, eigenwijze manier.Net als u zijn wij ook ondernemer. In deze bijdrage delen we graag een keer hoe wij de afgelopen periode hebben beleefd, en wat het ons heeft gekost...

Van Wijk: ‘Zo creatief mogelijk met de ruimte omgaan’

Van Wijk: ‘Zo creatief mogelijk met de ruimte omgaan’

Jeroen en Inge van Wijk wilden hun Keurslagerij in Nieuwkoop graag een geheel eigen uitstraling geven én meer werkruimte creëren. Vooral dat laatste was een heel gepuzzel. Door onder meer de toonbank iets naar voren te halen en voor een hangend vleeswarenmeubel te kiezen, werd een aantal meters gewonnen. Deze extra ruimte komt vanwege de te verwachte...

Meat Café: 'Bij vakman wil consument meer betalen'

Meat Café: 'Bij vakman wil consument meer betalen'

´Bij de vakman wil de consument meer betalen voor een stuk kwaliteitsvlees´. Dat zei Ad Bergwerff, voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) donderdagmiddag in het vierde Meat Café, dat deze keer online de deuren opende. De paneldiscussie richtte zich op de vraag hoe een reële vleesprijs de keten verder kan verduurzamen en hoe de consument dit...

Goede hygiëne is belangrijker dan ooit

Goede hygiëne is belangrijker dan ooit

Slagers kunnen allerlei maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus in hun bedrijf zoveel mogelijk tegen te gaan. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld luchtdesinfectie, polsscanners en een regelmatige controle van het toilet en de handcontactpunten. Om alles goed te reinigen en te desinfecteren, is een schuim- en desinfectie-unit heel geschikt....

Mondkapjesplicht kent paar uitzonderingen - afstand houden blijft het belangrijkst

Mondkapjesplicht kent paar uitzonderingen - afstand houden blijft het belangrijkst

Met ingang van 1 december is het mondkapje verplicht in openbare binnenruimtes. Extra maatregelen blijken nodig om het oplopende aantal besmettingen tegen te gaan, zo besliste de overheid. Voor werkgevers en werknemers kan dat een spanningsveld opleveren, legt arbeidshygiënist Theo-Jan Heesen uit.Over het gebruik van mondkapjes is het nodige te doen...

‘Met nieuwe hygiënecode nóg verder professionaliseren’

‘Met nieuwe hygiënecode nóg verder professionaliseren’

Het assortiment van de slagers is de laatste jaren flink uitgebreid. Ook is er meer aandacht voor de verwerking van wild en keukenprocessen, zoals sous-vide bereiding. Daar speelt de nieuwe hygiënecode voor het poeliers- en slagersbedrijf, die begin volgend jaar wordt gelanceerd, op in. De nieuwe hygiënecode vormt volgens Jacques Rijk van de KNS een...

Make-over voor slagerij Dick Reus

Make-over voor slagerij Dick Reus

Een geslaagde make-over: slager Dick Reus is blij met de restyling van zijn winkel. In een week tijd kreeg zijn winkel een frisse look. De inrichting is veranderd en er zijn nieuwe koelmeubelen van Koeltechnisch Buro Midden Nederland. “Klanten hebben het gevoel dat de winkel ruimer is geworden, terwijl de oppervlakte niet is vergroot.”

Ragout van ossenstaart en paddenstoelen

Ragout van ossenstaart en paddenstoelen

Vooral uit de Franse charcuteriekeuken komt de stoverij van collageenrijke vleesdelen van alle slachtdieren, gevogelte en wild. Hierbij wordt dierlijk vet of boter toegevoegd om smaak en smeuïgheid te krijgen. Een lang garingsproces is nodig voor het collageenrijke vlees om zoveel mogelijk smaak en geur vrij te krijgen en te vermalsen.De basis van alle...

Vleesmagazine Nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vleesmagazine
Vleesmagazine

Superaanbieding! 1 jaar slechts
€ 249,00 1e jaar met 25% korting excl. btw

Profiteer nu
Editie 1 2021
Editie 1 2021

In de eerste Vleesmagazine van 2021 staan keurslagers centraal. Liever online lezen? Dat kan hier!

Lees meer
Evenementen

Cursus allergenen management

10 juni 2021

Lees meer

Webinar Belastingdienst over nieuwe EU btw-regels

20 april 2021

Lees meer

Sirha 2021

23 september 2021 - 27 september 2021

Lees meer
Vleesmagazine op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea