School was altijd een lastig ding in zijn leven en toch volgt Bob Vink (32) nu met plezier de mbo-opleiding Traiteur bij SVO vakopleiding food. “Het is leuk om met klasgenoten te sparren en ik heb een mooie uitdaging in mijn leerbedrijf.”

Als het om opleidingen gaat, is hij naar eigen zeggen ‘elk treetje afgestuiterd’. “Ik startte op het vwo, ging terug naar de havo en begon aan twee hbo-opleidingen, maar maakte geen van beide af. Vervolgens ging ik ongediplomeerd werken, eerst in de bouw en toen als kok. Dat laatste deed ik zes jaar zonder problemen, maar in coronatijd werd alles onzeker. Ik zat met mezelf in de knoop en wilde liever ook wat normalere werktijden. Uiteindelijk nam ik ontslag en reageerde op een vacature bij Slagerij Francken in Katwijk aan Zee. Daar werd ik aangenomen als leerling Chef Slager.”

Veel voldoening

Ervaring met het bereiden van maaltijden had hij al. Daarom besloot Bob niet voor een slagersopleiding, maar voor de opleiding Traiteur te kiezen. “Ik heb een voorsprong als het gaat om productkennis en bereiding, maar er valt genoeg te leren. Als kok serveer je wat je kookt direct. Nu leer ik hoe je een maaltijd langer mooi en goed kunt houden. Bij Slagerij Francken is het aanbieden van maaltijden nieuw, dus het is voor mij een grote uitdaging om dat een succes te laten worden. Ik ben begonnen met eenvoudige maaltijden, zoals stamppot en pasta. En het slaat nog aan ook! Dat geeft me veel voldoening. Ik wil een vast assortiment opbouwen en daarnaast mooie specials aanbieden.”

“Het grappige is dat ik nu zelfs zin heb om naar school te gaan. Tijdens opleidingen die ik eerder volgde, zat ik vijf hele dagen per week in hoorcolleges. Dan was ik op vrijdagmiddag aardig depressief. Vier dagen werken en één dag naar school blijkt voor mij de juiste combinatie. Dat ik alles wat ik leer direct kan toepassen op mijn werk helpt ook enorm. Verder vind ik het leuk om met klasgenoten te sparren over hoe zij dingen bereiden en aanpakken in hun leerbedrijf.”

SVO logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten aan op de praktijk en de docenten van SVO komen uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl

Altijd op de hoogte blijven?