Wat mag de vleesspecialist komend najaar niet missen?

24 augustus 2023 Redactie Vleesmagazine Henk Riswick

Op vakbeurzen kun je terecht voor de laatste trends en innovaties. Je kunt er inspiratie op doen, kennis delen en netwerken. Welke beurzen mag de vleesprofessional komend najaar niet missen?

Meat Expo

In Kortrijk vindt van 24 tot en met 27 september Meat Expo plaats. Deze Belgische vakbeurs voor de vleesprofessional biedt vier dagen lang een inspirerend en sfeervol forum waar het slagersambacht, de passie voor het vak en de stielkennis centraal staan. Gelijktijdig vinden de bakkerijbeurs Broodway en delicatessenbeurs Taste of Tavola plaats.

VAS-beurs

De Nederlandse slagersbranche verzamelt zich op 25 en 26 september in Food Center Amsterdam voor de 30e en laatste editie van de VAS-beurs. De VAS viert in 2023 ook haar 50-jarig bestaan en daarom zijn er tijdens de beurs extra activiteiten. Er worden verschillende prijzen verloot onder de bezoekers, veel proeverijen bij de diverse stands en live demonstraties. De organisatie van de VAS-beurs is in handen van Stichting Slavakto.

Anuga Meat

De gehele voedingsindustrie kan van 7 tot en met 11 oktober terecht in Keulen voor Anuga 2023. Het beursthema is dit jaar ‘Sustainable Growth’. De nadruk ligt daarbij op verschillende vraagstukken, zoals hoe het spanningsveld tussen economische groei en duurzaamheid in food in overeenstemming gebracht kan worden, welke facetten duurzame groei biedt en welke oplossingen en benaderingen er mondiaal mogelijk zijn. Met Anuga Meat biedt de vakbeurs een speciaal platform voor de vleesprofessionals. Naast vlees, worst en gevogelte is er op de beurs ook aandacht voor (plantaardige) vleesvervangers.

World Meat Congress 2023

Van 11 tot 13 oktober 2023 komt de internationale vleessector samen in Maastricht voor het World Meat Congress 2023. De organisatie verwacht honderden bezoekers uit de mondiale vleesindustrie en aangrenzende sectoren. Op de agenda staan actuele wereldwijde uitdagingen voor de industrie, zoals de rol van vlees in de mondiale klimaatambities, de maatschappelijke verwachtingen over dierenwelzijn, de arbeidsmarkt, alternatieven voor vlees zoals kweekvlees en de impact van (geo)politieke ontwikkelingen op de vleeshandel en -productie.

Daarnaast staan er nog veel meer beurzen op het programma die interessant zijn voor de vleesprofessional. Denk bijvoorbeeld aan de horecavakbeurzen Gastvrij Rotterdam (18-20 september in Rotterdam Ahoy) en BBB Maastricht (9-11 oktober in Maastricht), Vakbeurs Foodspecialiteiten (2-3 oktober in Expo Houten) en de Belgische editie van de verpakkingsbeurs Empack in Mechelen (25 en 26 oktober). Houd onze agenda in de gaten voor interessante beurzen en andere evenementen voor de vleesbranche. 

Altijd op de hoogte blijven?