SVO start met baangarantie

Karel-de-Leest-IMG-0407

Veel studenten hebben zich bij SVO vakopleiding food en andere opleiders ingeschreven om kok te worden. Vanwege de coronacrisis is er echter veel onzekerheid in de horecasector. Daarom is SVO onlangs gestart met het omscholen van horecamedewerkers richting de foodsector. Aan studenten die voor dit traject kiezen, wordt baangarantie geboden.

Karel de Leest, voorzitter van het College van Bestuur van SVO, spreekt over een win-winsituatie. ‘De versbranche zit te springen om medewerkers, terwijl er in de horeca minder banen beschikbaar komen. Veel mensen werken in de horeca en bij ons staan ook een groot aantal horecastudenten ingeschreven, maar we merken duidelijk dat door coronamaatregelen de onzekerheid toeneemt. Bedrijven lijden verlies, gaan failliet en werknemers worden ontslagen. Daarom bieden wij werknemers en studenten de kans om zich om te laten omscholen richting de versdetailhandel en -industrie. Daarbij kunnen wij hen baangarantie bieden.'

Vierhonderd belangstellenden

SVO heeft de campagne voor deze omscholing 2,5 weken geleden gelanceerd. Inmiddels hebben er al vierhonderd belangstellenden zich gemeld. Daarvan hebben twintig geïnteresseerden een gesprek aangevraagd. ‘Deze cijfers tonen aan dat onze omscholing in behoefte voorziet’, aldus De Leest. ‘Als geïnteresseerden zich bij ons melden, dan worden ze aan één van onze adviseurs gekoppeld. Deze adviseurs, die contact hebben met alle leerbedrijven, gaan een gesprek aan met de kandidaten om te bespreken naar welke sector hun voorkeur uitgaat en hoeveel ervaring diegene heeft. Vervolgens wordt een onderwijsplan opgesteld, of wordt er contact opgenomen met een leerbedrijf, zodat de kandidaat de aanvullende kennis in de praktijk kan opdoen.’

Na de vakantie wordt het omscholingstraject geëvalueerd. ‘De kans is zeker aanwezig dat we het traject verlengen, want we verwachten dat de horeca nog flinke klappen krijgt.’

 
Lees ook
Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Versoepeling coronaregels: Stap 4 van het openingsplan

Morgen, op 26 juni worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Stap 4 van het openingsplan. Dit houdt in dat op 1,5 meter bij alles weer mag. Wat betekent dit voor de slager, bakker, vishandel, ijssalon en slijter?

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.

SVO studenten bezoeken biologische Angusfokkerij

SVO studenten bezoeken biologische Angusfokkerij

Studenten van de SVO vakopleiding food in Goes bezochten de Biologische Angusfokkerij Poelzicht in ’s Heer Abtskerke. Onder begeleiding van hun praktijk vakdocent Adriaan van Moort kregen ze op de boerderij tekst en uitleg van René de Wilde en zijn vrouw Christine.