Redefine Meat betreedt consumentenmarkt

30 november 2023 Redefine Meat
Redefine Meat gaat samenwerken met Albert Heijn en online supermarkt Crisp. Deze samenwerking is de eerste stap op de retailmarkt. Begin 2023 won Redefine Meat de Horecava Innovation Award voor de Redefine Runderbavette afkomstig uit de printer.

Het portfolio van Redefine Meat is plantaardig en bevat duurzaam ingekochte ingrediënten zonder GGO's of cholesterol. Het assortiment bestaat uit Redefine Rundergehakt, Premium Burger, Lamskebab, Bratwurst, Pulled Pork en Pulled Beef. Volgens de makers met dezelfde smaak, textuur en sappigheid als dierlijk vlees. “We denken dat we uiteindelijk de koe kunnen verslaan”, aldus Edwin Bark, senior vicepresident bij Redefine Meat eerder op Vleesmagazine.

Redefine Meat

Het merk is nu twee jaar op de Nederlandse markt en richtte zich in eerste instantie op de foodservice sector. Inmiddels staan de vleesvervangers op het menu van bijna 750 restaurants in de Benelux en worden onderschreven door foodservice professionals, zoals chef-koks en slagers. Met de samenwerking met Crisp en Albert Heijn zet Redefine Meat een nieuwe stap.

Retailpartners

“We waren op zoek naar retailpartners die niet alleen ons nieuw-vlees altijd en overal direct aan consumenten konden leveren, maar die ook onze visie over de toekomst deelden”, zegt Rene van den Cruijsem, Country Director Benelux van Redefine Meat. “Beide retailers moedigen hun klanten aan om bewuster en duurzamer te kopen en bieden tegelijkertijd heerlijke producten van hoge kwaliteit. Dit betekent dat we op één lijn zitten, zowel op als buiten het bord. De grootste hindernis voor de acceptatie van plantaardig vlees is en blijft de kwaliteit en veelzijdigheid van het product. Gezien ons succes in foodservice geloven we dat we met onze fantastische mix van productkwaliteit en -variëteit het retailsegment op grote schaal zullen ontwrichten.”

Meer weten over Redefine Meat? We spraken dit jaar met Edwin Bark, senior vicepresident bij Redefine Meat. Dit artikel is online terug te lezen.

Altijd op de hoogte blijven?