Start-up Instant bezorgt producten van Haagse versspecialisten

instant-beeld-2-560x373

Inwoners van Den Haag kunnen sinds kort via online bestel- en bezorgplatform Instant versproducten van lokale versspecialisten zoals bakkers, slagers en vishandels bestellen en die thuis laten bezorgen. Eén van hen is Slagerij Waaijer.

Start-up Instant is opgericht door Rick Molenaar en Derk Jan Statema. Het platform biedt lokale versspecialisten de mogelijkheid hun producten gezamenlijk aan de man te brengen. Op hun beurt kunnen klanten de producten van de versspecialisten voortaan makkelijk online bestellen thuisbezorgd krijgen. Bovendien kunnen ze in een keer bij meerdere winkels tegelijk producten bestellen, die dan gebundeld en in een levering worden thuisbezorgd. ‘We bieden zo het gemak van de online supermarkt, maar met de kwaliteit van de speciaalzaak’, zegt ceo en oprichter Rick Molenaar.

Instant bezorgt zelfde dag

Bezorging van de bestelling gebeurt nog dezelfde dag. Voor 15.30 uur besteld, betekent dat al bezorging mogelijk is tussen 16.00 en 17.00 uur. Bestellingen die voor 16.30 uur zijn gedaan worden desgewenst ook nog dezelfde dag thuisbezorgd, maar dan vanaf 17.00 uur. Daarbij kunnen klanten kiezen voor blokken van een uur met een uiterste bezorgtijd van 21.00 uur. Bovenop de kosten van de bestelde waren betalen ze €4,95 voor het thuisbezorgen.

Met 15 winkeliers in een wijk

Het platform is gestart met 15 winkeliers met een speciaalzaak. Het betreft onder meer traiteurs, bakkers, viswinkels, een koffiezaak, kaashandel en groentespecialist. Ook Slagerij Waaijer heeft zich in Instant aangesloten. De service is vooralsnog alleen beschikbaar in het westen van Den Haag, in over het algemeen tamelijk gegoede wijken zoals het Statenkwartier, Scheveningen, Duinoord, Vogelwijk, Duindorp, Bloemenbuurt en Segbroek. Zo’n clustering van wijken is een gebied wat Molenaar een ‘netwerk’ noemt en waar de betreffende winkeliers ook bekendheid genieten bij de inwoners.

Instant wil snel uitbreiden

De bezorgservice wordt volgende week al naar een ander deel van Den Haag uitgebreid en andere steden volgens snel. ‘Volgende week voegen we nog een netwerk met 15 winkeliers toe in Den Haag en half september gaan we van start in Amsterdam’, aldus Molenaar, die zijn ambitie niet onder stoelen of banken steekt. ‘We willen ook op korte termijn in een buitenlandse stad beginnen om te kijken of het concept daar ook werkt en om ons model verder te verfijnen en te valideren.’

Lees ook
Jaaroverzicht: samenwerkingen, fusies en nieuwe functies 2021

Jaaroverzicht: samenwerkingen, fusies en nieuwe functies 2021

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om achterstallig nieuws in te halen? Vleesmagazine helpt een handje met verschillende jaaroverzichten. Met vandaag samenwerkingen, fusies en nieuwe functies.

Viresmo: uniek 24/7 afhaalsysteem - Altijd vers, altijd open

Viresmo: uniek 24/7 afhaalsysteem - Altijd vers, altijd open

Dit slimme versboxsysteem laat klanten hun koelverse (vlees)producten online bestellen en betalen. Ze ontvangen een code die is gekoppeld aan hun persoonlijke vak. En kunnen vervolgens hun bestelling eenvoudig afhalen op het voor hen gewenste tijdstip, zonder de winkel te hoeven binnenstappen.

Geld Verdienen aan overtollig voedsel

Geld Verdienen aan overtollig voedsel

De anti-verspillingsapp Too Good To Go wordt onder versondernemers steeds populairder. Zowel slagers als bakkers en visspecialisten raken hun overgebleven verse spullen voor een zacht prijsje kwijt aan de consumenten die bij de app zijn aangesloten. De zogeheten ‘Magic boxen’ vinden gretig aftrek. “Het is een win-win situatie,” klinkt het onder de...