Samenwerking QSTA en Foodbyte

13 maart 2024 QSTA
Foodplatform QSTA en databeheerbedrijf Foodbyte fuseren en zetten hun activiteiten voort onder de naam QSTA. De samenwerking stelt QSTA in staat om te investeren in groei en digitale ontwikkeling. 

Online versmarkt QSTA biedt retailers, cateraars, horecaondernemers en andere foodprofessionals een assortiment aan verse, koelverse, diepgevroren en houdbare producten van lokale telers en producenten. Foodbyte ondersteunt als datamanagementservice leveranciers bij het vastleggen van levensmiddelen in GS1, de centrale bron voor artikelgegevens. Ook voert Foodbyte datakwaliteitscontroles uit voor diverse producenten uit de levensmiddelenbranche. De twee bedrijven gaan sinds 1 maart jl. samen verder onder de naam QSTA.

Samenwerking

Producten en leveranciers in de foodwereld kunnen bij het nieuwe QSTA terecht voor zowel databeheer als de online publicatie en verkoop van producten. Door de samenwerking kunnen klanten van voorheen Foodbyte hun producten en aanvullende productdata nu ook online publiceren.

Foodbyte en QSTA geven aan de afgelopen jaren beide een snelle groei te hebben doorgemaakt. Dit gaf voor beide bedrijven de aanleiding om een verdere groeiambitie samen tot uitvoer te brengen. Volgens QSTA stelt de gezamenlijke dienstverlening het nieuwe QSTA in staat om meer te investeren in groei en digitale ontwikkeling om ook in de toekomst de foodwereld te blijven innoveren.

Functionaliteiten

Klanten gaan voor de datadiensten sinds 1 maart naar een nieuwe website. Hier kunnen klanten met hun bestaande Foodbyte-account in hun eigen dataomgeving inloggen, maar dan in de oranje QSTA-huisstijl. Functionaliteiten voor het vastleggen, omzetten, verzamelen, opslaan en controleren van de productdata werken bij QSTA hetzelfde als voorheen bij Foodbyte.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?