Specerijenvereniging sluit zich aan bij FNLI

14 maart 2024 Ratul Ghosh via Unsplash
De Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging (KNSV), de brancheorganisatie van Nederlandse leveranciers van specerijen, heeft zich aangesloten bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI).

Verschillende bedrijven uit de specerijensector waren al lid van FNLI, de brancheorganisatie voor de voedingsmiddelensector. Nu heeft ook de brancheorganisatie KNSV zich aangesloten. FNLI laat weten “zeer verheugd” te zijn over het lidmaatschap van KNSV aangesloten en kijkt uit naar de samenwerking.

“De effecten van bedrijfsvoering op de omgeving waarin we werken zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden”, zegt Henri de Haan, voorzitter van de KNSV over de aansluiting bij FNLI. “Dat geldt natuurlijk niet alleen voor onze mooie specerijensector, maar ook voor andere bedrijven. We denken dat meer samenwerking en kennisdeling goed is voor de manier waarop onze leden werken. We willen niet alleen dat onze producten gezond zijn, maar ook dat onze leden een positieve bijdrage leveren aan de omgeving waarin we opereren. We zien uit naar onze samenwerking met FNLI en haar andere leden. “

Koninklijke Nederlandse Specerijenvereniging (KNSV)

Met het lidmaatschap van FNLI hebben leden van de KNSV nu ook toegang tot een breed netwerk en kunnen zij kennis uitwisselen met bedrijven en verenigingen in andere branches.  De KNSV en haar leden zetten zich actief in op thema’s zoals kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen, klimaat en milieu en internationaal verantwoord ondernemen. De leden – kleine en middelgrote bedrijven zoals importeurs, handelaren en producenten van specerijen voor zowel consumenten als voor voedingsmiddelenbedrijven – werken samen aan verbetering van de manier waarop specerijen geproduceerd worden. Naast de bestaande samenwerkingsverbanden op nationaal en internationaal niveau, worden nu dus ook de krachten gebundeld met FNLI. De sector wil ook met deze samenwerking verdere stappen voorwaarts zetten.

Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI)

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) is de brancheorganisatie voor de voedingsmiddelensector, een van de grootste sectoren van Nederland. FNLI vertegenwoordigt circa 500 bedrijven die voedingsmiddelen produceren, verwerken en importeren en 17 brancheorganisaties.

Altijd op de hoogte blijven?