Bieze Deli, Epos en heel veel creativiteit maken ‘t Landleven uniek

21 februari 2023 Xandra Veltman

Zeshonderd meter winkel in Bladel met vijftig meter toonbank. Slagerij en poelier ’t Landleven verkoopt alleen verse producten. De kwaliteit is hoger, en de prijs gelijk aan of lager dan die van de supermarkt. Puur ambacht. Daar passen Epos producten en Bieze Deli salades en sauzen perfect bij. 

Foto's: Bert Jansen

Klanten uit Bladel, Hilvarenbeek en wijde omtrek zijn eraan gewend, maar bij toeristen valt de mond soms wagenwijd open als ze binnenlopen bij slagerij en poelier ’t Landleven, lacht eigenaar Marcel Hamers. “Vorig jaar was de gemiddelde doorloop achthonderd klanten per dag. We zijn een verswinkel 2.0 en vooral een hele grote slager. Wij gebruiken alleen vlees uit eigen slagerij. We verwerken zelf de hele karkassen van A tot Z en verwaarden zo de hele dieren. We verspillen niets. Of je nu tong of varkens­poot wilt, chateaubriand of maaltijden en alles wat daartussen zit, het ligt bij ons vers in de toonbank.”

Overlevingskans slagers

Volgens Marcel is de enige overlevingskans van slagers om een compleet assortiment te bieden. “Mensen komen hier geen boodschappen halen, ze komen winkelen! Ze kunnen hier voor alle versproducten terecht. We zijn beter dan de supermarkt, maar prijstechnisch hetzelfde of zelfs iets goedkoper. En vers, mede dankzij onze omzetsnelheid. Vlees, brood, groenten en fruit, enzovoort. Naast particulieren in een straal van vijftig kilometer en uit België, leveren we onder meer aan instellingen, bakkers en horeca.”

Marcel begon op z’n 19e als slager in Goirle en kocht 15 jaar later een broodjeszaak naast z’n slagerij. Dat werden er twee en vervolgens deed hij z’n drie zaken van de hand en begon in Bladel een slagerij plus boerderijwinkel. Zes jaar later begon hij een tweede, nog grotere zaak in Hilvarenbeek. Inmiddels is hij 51 en heeft hij vijftig man in dienst, waaronder vijf chef-slagers en zelfs al een opvolger: Jop van Kaethoven. “Jop werkt van jongs af aan bij ons, maakte hier z’n keuze voor het slagersvak en nu gaat hij nog een dag per week naar school. Ik vertrouw hem op den duur de zaak graag toe.”

De vijf chef-slagers bedenken regelmatig nieuwe specialiteiten van de week. Daarbij komt Epos om de hoek kijken. Marcel kent Epos ruim dertig jaar. “Mooie producten! Ik gebruik veel Epos basiskruiden en -marinades. De populairste marinade hier is Mosterd-Honing. Ook French Sensation en Truffel zijn heerlijk, of in het barbecue­seizoen Smokey Bastard en Bombay Style. Heel gewild zijn alle Bieze Deli salades en sauzen. We geven altijd wel onze eigen draai aan recepten want we willen nu eenmaal unieke producten verkopen.”

Uitnodigende vitrine

Epos_Landtleven_vitrine

Een kolfje naar de hand van Epos’ rayon­manager Patrick Gronert, die graag nieuwe recepturen en producten laat zien en proeven. Net als Marcel is Patrick een ‘ouwe rot in het vak’; hij zit ruim veertig jaar in het vak als kok met veel ervaring in het buitenland, en als souschef en dieetkok in zorginstellingen. “In de acht jaar bij de Bieze Food Group heb ik veel slagers leren kennen, waaronder Marcel. Hij is heel inspirerend. Ik gun elke slager zo’n goed lopend bedrijf. Het sluit perfect aan bij mijn passie – invulling helpen geven aan die vitrine, die maakt dat klanten graag bij jou winkelen. En zorgen dat ze telkens weer blij verrast zijn.”

epos_logo

Epos Specerijen
Galvanistraat 20
3861 NJ Nijkerk
+31(0) 33 24 77190
www.epos-specerijen.nl

Altijd op de hoogte blijven?