Slagerij Wever in Waarland sluit deuren definitief

Slagerij-Wever-Waarland

Hans en Anja Wever van Slagerij Wever sluiten zaterdag 27 januari om 14.00 uur definitief de deuren van hun zaak aan de Kerkstraat 13 in het Noord-Hollandse Waarland. Het echtpaar runde de slagerij 38 jaar.

Hans en Anja Wever namen de slagerij in 1980 over van Hans' ouders Jaap en Riet Wever. Zij waren eigenaar van de slagerij in het ruim 2400 inwoners tellende dorp in de gemeente Schagen sinds 1950.

De website NH Nieuws meldt dat in het pand aan de Kerkstraat in het dorp tussen Schagen en Alkmaar 'bijna een eeuw lang een slager heeft gezeten'.

Speciale bestellingen en barbecues

De huidige eigenaren, die het na jaren van hard werken wat rustiger aan willen gaan doen, geven op de website van hun zaak aan dat zij speciale bestellingen en barbecues voor hun klanten blijven verzorgen.

Na de sluiting van Slagerij Wever herbergt Waarland alleen nog een kapper, een bloemist, een bakker en een nieuwe supermarkt van Deen.

Lees ook
‘Slagers reageren creatief op trends’

‘Slagers reageren creatief op trends’

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig? Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Tomas Strijdonk van Robot Coupe.

Laat je inspireren

Laat je inspireren

Vijftig jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met kant-en-klare maaltijden in de slagerij. Als klein ventje stond ik bij mijn moeder thuis in de keuken te kijken hoe zij bami en nasi maakte, om in de slagerij van mijn ouders te verkopen.

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen minder vlees bij combinatie prijsverhoging en informatie over milieuschade

Consumenten kopen 36 procent minder vlees in de supermarkt als zowel de prijzen worden verhoogd en ze meer informatie krijgen over de milieuschade door vleesproductie. Dit moet wel in combinatie gebeuren, melden het RIVM en de Vrije Universiteit.