
PREMIUM
Nico Englebert runt de stijlvolle slagerij in de Haagse Bloemenbuurt samen met zijn vrouw Sonja.
Het tegenovergestelde doen van de supermarkt, dat was 25 jaar geleden het doel van de Haagse slager Nico Englebert. Hij koopt zijn vlees direct in bij de mester en in zijn toonbank liggen veel incourante delen van het dier. “Klanten moeten weer dichterbij de oorsprong van vlees komen.”
Wie een snelle blik werpt op het aanbod van Stijlslagerij Englebert, ziet meteen: hier worden geen standaard producten verkocht. In de toonbank liggen onder andere een rundertong, een varkenspootje, balkenbrij en zure zult. “Natuurlijk hebben we ook kogelbiefstuk en karbonaadjes, maar beperkt. Er komen maar één rund en een paar lammeren per twee weken binnen, en wekelijks twee Livar-varkens. Daar doen we het mee. Dat betekent dus dat we geregeld ‘nee’ moeten verkopen, al hebben we natuurlijk altijd alternatieven – we verkopen immers van kop tot staart. Klanten gaan altijd tevreden naar huis,” vertelt Nico Englebert.