Slager met Ster leeft als nooit tevoren

17 maart 2015 Vleesmagazine De finale-avond van Slager met Ster 2015 is op maandag 16 november in Hart van Holland. Bij dat party- en congrescentrum in Nijkerk werd ook de jaargang 2014 met een groot feest afgesloten. Foto: Koos Groenewold

Het event Slager met Ster leeft als nooit tevoren. Voor de editie 2015 meldden zich direct na de opening van de inschrijving tientallen ondernemers aan. Tot de deelnemers aan de derde editie behoren zowel slagerijen die tijdens de vorige twee jaargangen sterren behaalden, als zaken die voor de eerste maal meedoen aan de competitie. De inschrijving sluit op vrijdag 27 maart.

Slager met Ster is in Nederland de vakwedstrijd voor ambachtelijke slagers, die zich met hun winkel, producten en medewerkers van de concurrentie willen onderscheiden. Het is een competitie die slagers in eerste instantie met zichzelf aangaan. Elke aangemelde winkel wordt onderworpen aan een uitgebreide kwaliteitsmeting, uiteenlopend van productie en hygiëne tot klantvriendelijkheid. Deze bedrijfsdoorlichting levert volgens eerdere deelnemers geld op. Als een extern bedrijf dit uitvoert, is het veelal duurder, leert de ervaring.

Voorronde

In de voorronde worden de deelnemende winkels beoordeeld door:

  • een vakjury, die jureert na observatie van het bedrijf en een interview met de eigenaar;
  • een mystery shopper, die in de winkel twee keer een observatie uitvoert en een aankoop doet en
  • een medewerker van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC), die een onaangekondigde winkelbeoordeling uitvoert.

Finaleronde

Na de voorronde worden de genomineerden bekendgemaakt. Alleen genomineerde winkels gaan door naar de finaleronde, die in de herfst wordt gehouden.
Tijdens die finaleronde vinden de volgende beoordelingen plaats:

  • het gemiddelde cijfer van de voorronde wordt in de beoordeling meegenomen;
  • een jury van vooraanstaande personen uit de retail beoordeelt onaangekondigd de winkel en de winkeluitstraling;
  • een ondernemersjury, bestaande uit andere genomineerde slagers, jureert aangekondigd collega-genomineerden in een andere provincie en
  • een consumentenbeoordeling.

Groot feest

De uitkomsten van de beoordelingen geven aan hoeveel sterren worden behaald. Aansluitend wordt tijdens een groot feest op maandag16 november bekendgemaakt wie zich Slager met Ster mag noemen, en met hoeveel sterren: één, twee of drie. De finale-avond op 16 november heeft plaats bij party- en congrescentrum Hart van Holland in Nijkerk.

Inschrijven kan via de website van Vleesmagazine.

Altijd op de hoogte blijven?