Slager marktleider 'kerstvlees

attachment-001_food-image-VLS2942I01

AMSTERDAM – Slagers en poeliers zijn tijdens de kerstperiode marktleider met een omzetaandeel van 34 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Q&A Research & Consultancy onder 1300 consumenten.

AMSTERDAM – Slagers en poeliers zijn tijdens de kerstperiode marktleider met een omzetaandeel van 34 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Q&A Research & Consultancy onder 1300 consumenten.


Nederland keert rond de kerstperiode terug naar de traditionele slager en poelier voor de aankoop van vlees. Met een marktaandeel van 34 procent kloppen de speciaalzaken de supermarkten die 32 procent voor hun rekening nemen.


Op eerste en tweede kerstdag eet respectievelijk 87 en 77 procent thuis of bij familie en vrienden. Het hoofdgerecht zal bij 60 procent bestaan uit een vleesgerecht.


Voor 11 procent is dit een wildgerecht, 10 procent van de consumenten zal vis eten. Slechts 2 procent zet een vleesvervanger op tafel.


Lees ook:

Nu ook al kerstlied tegen bio-industrie (18 december 2006)

Lees ook
Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

‘Vegetariërs vertonen minder tekens van ziekte dan vleeseters’

‘Vegetariërs vertonen minder tekens van ziekte dan vleeseters’

Vegetariërs vertonen minder indicaties van een aanwezige ziekte dan vleeseters, schrijft MedicalXpress over onderzoek van de universiteit van Glasgow.