KNS en Poeliersbond uiten zorgen over controle biologische producten

3 maart 2022 Redactie Vleesmagazine

Vanaf maart houdt SKAL Biocontrole toezicht op de naleving van de nieuwe Europese Biologische Verordening 2018/848. Samen met andere ambachtelijke branches hebben Koninklijke Nederlandse Slagers en de Poeliersbond hierover hun zorgen geuit bij Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dat melden beide brancheorganisaties op de website.

De brancheorganisaties vrezen voor de administratieve en financiële lasten die deze controles van SKAL met zich meebrengen voor ondernemers. KNS: “Hierdoor stagneert de toename van het biologische assortiment bij ambachtelijke bedrijven. Dit terwijl het verder verduurzamen van het assortiment bij de ondernemers speerpunten zijn in het beleid van de branches. Dit sluit ook aan op de Europese Farm-to-Fork strategie die de doelstelling kent om in 2030 25% van het landbouwareaal biologisch te laten zijn.”

Ze willen dat minister Staghouwer met hen in gesprek gaat over deze problematiek. Tot dat er een geschikte oplossing is gevonden, vragen ze om niet te controleren op de Europese Biologische Verordening 2018/848.

De Europese Biologische Verordening 2018/848 geldt sinds 1 januari 2022. De belangrijkste wijzingen zijn op het gebied van productie(voorschriften) en etikettering. Meer informatie over deze verordening is te vinden op de website van SKAL Biocontrole.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers / Poeliersbond

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?