Personeel Stegeman maakt zich zorgen

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DEVENTER – Werknemers van vleeswarenbedrijf Stegeman maken zich zorgen over de toekomst van het bedrijf.

DEVENTER – Werknemers van vleeswarenbedrijf Stegeman maken zich zorgen over de toekomst van het bedrijf.


De vakbonden FNV en CNV hielden donderdag een handtekeningenactie bij de poorten van het bedrijf in Deventer en Wijhe. Tweehonderdvijftig personeelsleden zetten hun handtekening onder een pamflet, dat in de vorm van een rode kaart aan de directie zal worden overhandigd.


Kritiek

De kritiek die in het pamflet is verwoord, kwam voort uit ledenvergaderingen die de beide bonden hebben. Veel werknemers menen dat reorganisaties bij Stegeman alleen maar geld hebben gekost.


Uitzendkrachten

Het aantal personeelsleden is weliswaar op peil gebleven, maar kwalitatief goede mensen zijn vertrokken en hun werk wordt nu gedaan door uitzendkrachten, aldus de werknemers.

Aan de productielijn zou het lastig communiceren zijn, veel uitzendkrachten komen uit het buitenland. De werknemers maken zich ook zorgen over de positie van de medezeggenschapsraad en de belangenbehartiging door de werknemersorganisaties


Aanvaring

De directie wist van de actie van de bonden. De bonden en directie van Stegeman waren al eerder met elkaar in aanvaring gekomen over het plan om het werken in het weekeinde te verplichten. De bonden zijn daar fel op tegen.


Brief

In een brief aan het personeel werd door Stegeman geprobeerd de mensen te overtuigen dat het slecht voor het bedrijf zou zijn de acties van de vakbonden te steunen.

Er werd door de directie benadrukt dat de reorganisatie wel degelijk haar vruchten heeft afgeworpen. Zo was het bedrijf in staat om de afzet richting Albert Heijn aanmerkelijk uit te breiden.

Lees ook:

Stegeman botst met FNV over zaterdagwerk (7 augustus 2008)

Sluiting Stegemanfabriek definitief (14 april 2008)

Heleen van Benthem: Stegeman blijft (14 februari 2008)

Altijd op de hoogte blijven?