Onzekerheid bij slachthuizen

3 april 2013 redactie

BOXTEL – Het vaste personeel van slachthuis Groenlo en de Dumeco-slachterij in Lichtenvoorde hoort pas in de komende maanden wie kan blijven, wie wordt overgeplaatst en wie zijn baan verliest. De onzekerheid heeft te maken met de overname door Dumeco van Slachthuis Groenlo en de sluiting van de eigen slachterij in Lievelde.

Volgens Dumeco kunnen tachtig van de 170 medewerkers intern niet meer worden geplaatst. Voor hen wordt ontslag aangevraagd. De vakbond FNV wil gedwongen ontslagen voorkomen. 'We schatten in dat de vaste medewerkers elders geplaatst kunnen worden. We hebben een beetje een kater overgehouden van een eerdere reorganisatie waarbij vaste medewerkers ontslagen werden terwijl busjes van inleenbedrijven en uitzendbureaus af en aan reden', aldus Wilma Daams van FNV Bondgenoten.
Woordvoerder Marc van der Lee van Dumeco kan nu niet precies zeggen hoeveel mensen in Lichtenvoorde en in Groenlo hun baan kunnen behouden. Negentig personeelsleden uit Lievelde worden verdeeld over Slachthuis Groenlo, de retailafdeling van Dumeco in Groenlo en de baconproductielocatie in Doetinchem. Met de overige tachtig worden gesprekken gestart. Ook bij Slachthuis Groenlo heerst onzekerheid. Geen van de medewerkers heeft garanties over baanbehoud. 'Het grote gros zal hier wel werkzaam blijven', verwacht scheidend directeur Berry Nales. 'Wij werken echter ook veel met inleenkrachten. Die zijn heel flexibel.'

Altijd op de hoogte blijven?