Ondernemersacademie Food start module ondernemerschap

campagnefoto

Ondernemersacademie Food start in april met de module Ondernemerschap voor de opleiding Foodondernemer 2.0. Carla van Eijk van Slagerij Van Eijk is een van de gastsprekers.

De module ondernemerschap wordt verzorgd door experts uit de praktijk op het gebied van productinnovatie, trendwatching, marketing, verkoop, financiën, personeelsmanagement en leiderschap.

Versondernemer

De Ondernemersacademie Food leidt mensen op tot versondernemer. De opleiding geeft deelnemers en deelneemsters bagage en knowhow om een eigen foodonderneming te runnen.

Gastsprekers

  • De volgende gastsprekers leveren een bijdrage aan het programma:
  • Marco Rodenburg - Business Canvas Model
  • Jan Dirk van der Voort - Kaasboederij Remeker
  • Martijn Rol - Rabobank
  • Rachel Dibbets - BDO Accountants
  • Hans Steenbergen - Shoot my food
  • Ferdy Steger - Het Communicatieplein
  • Kees Poldervaart en Loek Wisman - Winkelmanagement
  • Carla van Eijk - Slagerij Van Eijk
  • Johan van Maanen - Bakkerij Van Maanen

Investering

De investering voor de module Ondernemerschap en Coaching bedraagt € 3000,-- opleiding (combinatie werken en leren) en duurt 6 maanden, plus 3 maanden coaching. Dit project wordt gefinancierd door het VOS fonds (Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf). Voor deelnemers die niet vallen onder deze doelgroep gelden andere prijsstellingen. Zij kunnen contact opnemen met de Ondernemersacademie Food.

Lees ook
‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

‘Dankzij opleidingen met zelfvertrouwen aan de slag’

Op haar dertiende ging Manon Cornelissen (19) aan de slag als afwashulp bij Slagerij John Neidhöfer in Den Oever en ze is er nooit meer weggegaan. Ze rondde twee slagersopleidingen bij SVO vakopleiding food af en is nu bezig met de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers. “Ik ga aan de slag met het verlagen van onze inkoopkosten.”

Samenwerking HAS Hogeschool en Meattech voor vernieuwde cursus Vleestechnologie

Samenwerking HAS Hogeschool en Meattech voor vernieuwde cursus Vleestechnologie

HAS Hogeschool start op 31 augustus 2021 in samenwerking met technologisch platform Meattech de vernieuwde cursus Vleestechnologie. Deze cursus combineert theorie en praktijk en wil technologische verdieping op het gebied van vlees én alternatieve eiwitten bieden. Een bijzonder onderdeel van de vernieuwde cursus is de Meattech Challenge.

VN organiseert wedstrijd voor bedrijven die het voedselsysteem transformeren

VN organiseert wedstrijd voor bedrijven die het voedselsysteem transformeren

Kleine en middelgrote bedrijven en start-ups die zich bezighouden met het transformeren van voedselsystemen, kunnen zich opgeven voor de Best Small Business-wedstrijd van de Verenigde Naties.