Week van de Slager van 15-20 april 2024

24 november 2023 Redactie Vleesmagazine Iñigo De la Maza
Ook in 2024 vindt weer de ‘Week van de Slager’ plaats. Van 15 tot en met 20 april tonen slagers hoe veelzijdig en gevarieerd het werken in de slagerij is met het doel om jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor het slagersvak.

De slagersbranche organiseert in 2024 voor de elfde keer de ‘Week van de Slager’. Hoe het programma er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat deze week het slagersambacht centraal staat. Slagers laten zien hoe hun ambacht eruit ziet. Het slagersvak is de afgelopen jaren enorm veranderd. Er is meer vraag naar een culinaire invulling van het assortiment.

Activiteiten Week van de Slager

Afgelopen jaren organiseerden slagers verschillende activiteiten in hun winkel. Van workshops, proeverijen, rondleidingen in de slagerij tot inspiratiestages en gastlessen op school. Daarnaast was er gedurende het hele jaar het online platform Festival van de Slager met podcasts, filmpjes en verhalen over werken en leren in de slagerij.

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder.

Week van Slager 2024 (© KNS)

Altijd op de hoogte blijven?