Event Noordelijke Slagers Manifestatie en SVO

2-metworst-1024x768-1

De Noordelijke Slagers Manifestatie houdt op 5 oktober een event in samenwerking met SVO-vakopleiding food.

Met dit foodevent willen ze erkenning en waardering geven voor het vakmanschap in de foodbranche in het algemeen en de vakmanschap van mensen die werkzaam zijn in de vleesbranche in het bijzonder.

Food challenges

De dag heeft als doel om (potentiële) studenten en leerlingen te laten kennismaken met de veelzijdigheid van de slagersbranche. Leerlingen van scholen in de regio krijgen een uitnodiging en er worden food challenges georganiseerd. Ook organiseert NSM weer een programma voor collega’s uit de slagersbranche en deelnemers aan de vakwedstrijd.

  • Het hele programma vindt plaats in de SVO-locatie in Zwolle. Een greep uit het programma:
  • 09.00–12.00 uur SVO Food Challenge regio Zwolle voor basisscholen Welke klas wint de titel voor het recept van 'Beste tosti van regio Zwolle'?
  • 13.00–16.00 uur SVO Food Challenge regio Zwolle voor vmbo-scholen Welke klas wint de titel voor het recept van 'Beste poké bowl van regio Zwolle'?
  • 17.00–21.00 uur Noordelijke Slagers Manifestatie De landelijke prijsuitreiking van de vakwedstrijden

Lees ook
Hoge kwaliteit inzendingen bij Noordelijke Slagers Manifestatie

Hoge kwaliteit inzendingen bij Noordelijke Slagers Manifestatie

De uitreiking was op 1 november, maar op zaterdag 2 oktober vond de productenkeuring al plaats voor de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM). De firma Boonstra Verswaren in Peize was gastheer. De kwaliteit van de inzendingen was opvallend hoog. “Slagers zijn in coronatijd creatiever geworden,” verklaart barbecue-goeroe en keurmeester Robert Nagtegaal...

Slagerij en Vershuis Lantinga kampioen NSM 2021

Slagerij en Vershuis Lantinga kampioen NSM 2021

Vershuis en slagerij Lantinga uit Meppel is kampioen van de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) 2021. De prijsuitreiking vond plaats op 1 november in de Euroborg in Groningen tijdens de Warme Winterweken-beurs van Boonstra Verswaren.

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

‘Mooi om klanten enthousiast te maken over steeds een ander stuk vlees’

Hoewel hij zijn studie Farmacie keurig afmaakte, wist Rozj Khorshid (29) al dat zijn carrière een andere richting uit zou gaan. Hij wilde werken met eten en drinken en ging aan de slag bij een slagerij vanwege zijn passie voor vlees. Zijn droom: zijn eigen ambachtelijke slagerij met bijzondere producten.