KNS: ‘Gevolgen van de opmars van coronavirus zijn groot’

overzichtsfoto-winkel-272x181

De gevolgen van de opmars van het coronavirus zijn groot, aldus de Koninklijke Nederlandse Slager (KNS). De KNS is direct begonnen om informatie te delen over de belangrijkste maatregelen die slagers kunnen nemen om verspreiding van het virus te beperken.

Daarnaast zijn er stappen gezet om, samen met MKB-Nederland en Detailhandel Nederland, te zorgen voor concrete tegemoetkomingen. Zo is aangegeven dat slagers, net als supermarkten, te allen tijde open dienen te blijven om zo te voorzien in de voedselvoorziening. Zeker gezien vanuit de maatschappelijke rol die slagers spelen. Er is contact met de belangrijke partijen uit Den Haag over allerlei zaken en steunmaatregelen.

Catering

Ook veel slagers met cateringactiviteiten en horecaklanten zijn de dupe. Veneca (Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties) maakt zich grote zorgen over de gevolgen van het coronavirus voor cateringbedrijven. De vereniging steunt de aanpak en de door regering aangekondigde maatregelen om het virus te bestrijden, maar deze maatregelen betekenen wel dat leden worden geconfronteerd met ernstig omzetverlies. Dat kan oplopen tot wel 80 procent.

Evenementen zijn afgelast, vliegtuigen vliegen niet of nauwelijks en bedrijven, hogescholen en Universiteiten sloten in de afgelopen week al de deuren. Daar bovenkomt komt het besluit om alle horecagelegenheden te sluiten. Veneca doet een dringende oproep aan het kabinet om snel adequate maatregelen te nemen om de negatieve economische gevolgen voor contractcateringbedrijven te beperken.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Duurzame innovaties bij de slager

Duurzame innovaties bij de slager

Duurzaamheid is een belangrijk thema, ook bij de slager. Reden voor Koninklijke Nederlandse Slagers om stil te staan bij de duurzame innovaties in de branche. Zoals producten gemaakt van reststromen uit de worstmakerij, hybride producten, en de onlangs ontwikkelde plantaardige grondstoffengel.

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Inschrijven voor Spareribs Throphy 2023

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Spareribs Throphy, een van de vakwedstrijden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS). Op 1 maart keurt de vakjury alle inzendingen. Welke slager volgt slager William Hermanussen, de winnaar van 2022, op?

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR

In het project Plant4Texture hebben KNS, SVO vakopleiding food en WUR samen een plantaardige grondstoffengel ontwikkeld voor de productie van hybride slagersproducten. SVO-vakopleiding food geeft de ontwikkeling van hybride en plantaardige producten een vaste plek in haar opleidingen.