Enquête: Wat merken slagers van stijgende energieprijzen

slager

Foto: Unsplash

MKB-Nederland en VNO-NCW onderzoeken met een enquête welke effecten de stijgende energieprijzen hebben op de bedrijfsvoering van ondernemers. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept slagers op om deel te nemen aan dit onderzoek.

Uit een eerdere peiling van Koninklijke Nederlandse Slagers bleek al dat veel slagers zich zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf. “De hoge energie- en inkoopprijzen drukken zwaar op de exploitatiebegroting van veel slagers. Meer dan helft (53 procent) teert in op het eigen vermogen. De verwachting is dat dit aandeel toe gaat nemen aangezien de prijzen voor langere tijd zullen stijgen.”

Enquête

Deze nieuwe enquête van MKB-Nederland en VNO-NCW verzamelt nog meer cijfermateriaal over de energiekosten van slagers. “Met de resultaten van deze enquête kan MKB-Nederland, samen met KNS, de stem laten horen naar de overheid”, aldus Koninklijke Nederlandse Slagers op de website.

Slagers kunnen tot en met 12 september deelnemen aan deze online enquête. Alle inzendingen worden vertrouwelijk behandeld.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Vissteak

Vissteak

In 2018 verscheen er een opmerkelijke Amerikaanse studie waaruit bleek dat je maar liefst de helft van het zout in producten als ontbijtspek, beef jerky of droge worst kunt vervangen door sojasaus zonder dat het de zout-, smaak- of kleurbeleving van de proever beïnvloedt.

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Data vakwedstrijden KNS bekend

Data vakwedstrijden KNS bekend

Branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor haar leden. De keuringsdata in 2023 voor de Grote Grillworsttest, de Spareribs Throphy en de Lekkerste Bal Gehakt zijn bekend.