Enquête: Wat merken slagers van stijgende energieprijzen

slager

Foto: Unsplash

MKB-Nederland en VNO-NCW onderzoeken met een enquête welke effecten de stijgende energieprijzen hebben op de bedrijfsvoering van ondernemers. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) roept slagers op om deel te nemen aan dit onderzoek.

Uit een eerdere peiling van Koninklijke Nederlandse Slagers bleek al dat veel slagers zich zorgen maken over de toekomst van hun bedrijf. “De hoge energie- en inkoopprijzen drukken zwaar op de exploitatiebegroting van veel slagers. Meer dan helft (53 procent) teert in op het eigen vermogen. De verwachting is dat dit aandeel toe gaat nemen aangezien de prijzen voor langere tijd zullen stijgen.”

Enquête

Deze nieuwe enquête van MKB-Nederland en VNO-NCW verzamelt nog meer cijfermateriaal over de energiekosten van slagers. “Met de resultaten van deze enquête kan MKB-Nederland, samen met KNS, de stem laten horen naar de overheid”, aldus Koninklijke Nederlandse Slagers op de website.

Slagers kunnen tot en met 12 september deelnemen aan deze online enquête. Alle inzendingen worden vertrouwelijk behandeld.

Bron: Koninklijke Nederlandse Slagers

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Vlees in de media | Week 12-2023

Vlees in de media | Week 12-2023

Minder steun voor de belasting op vlees, pilot veevoer op basis van plantaardige proteïne Proton en meer aandacht voor Texels schapenvlees. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

Slager, zweminstructrice, sluiswachter, vliegenier en bestuurslid van de Confrérie des Chevaliers Grand Bailliage. Allemaal beroepen die van toepassing zijn op de inmiddels 75-jarige Paula van Rijn. Op haar 71e voegde ze daar schrijfster aan toe. Afgelopen zaterdag 18 maart presenteerde ze in Nieuwegein haar tweede verhalenbundel ‘Gegeven tijd’.

Vlees in de media | Week 11-2023

Vlees in de media | Week 11-2023

De vleestaks komt weer om de hoek kijken, slachten is het minst leuke van veehouden en een voormalig vegetariër opent een slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.