Inschrijving geopend voor Horecava Innovation Award 2020

rookworst-e1545316046946

De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2020 is geopend. Bedrijven kunnen tot en met 18 oktober hun case insturen. Daarmee maken ze kans om eerdere winnaars te evenaren, zoals Deliverect, Pure Pacific Yellowtail, Hemelswater, Rosval, IBM en Flammkuchen Nederland.

De Horecava Innovation Award wordt voor de twintigste keer op rij toegekend aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Ook de vlees- en vegansector hoort daarbij.

Horecava biedt net als vorig jaar de mogelijkheid om alle innovaties te tonen in het TrendLAB, zoals op de site van Misset Horeca te lezen. De winnaar wordt bekendgemaakt op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari 2020 in RAI Amsterdam.

Vakprijs

De Horecava heeft de vakprijs in het leven geroepen om uitzonderlijke prestaties op het gebied van innovatie zichtbaar te maken en innovatie in de foodservice branche in Nederland te stimuleren. Elke dienst, product of concept, gelanceerd na 26 oktober 2018, komt in aanmerking voor de gerenommeerde prijs.

Juryvoorzitter Hayk Simons over de verwachte inzendingen: Spannend! Hoe gaat ingespeeld worden op de trends en ontwikkelingen binnen foodservice? Gaan we dit jaar weer zoveel boeiende innovaties krijgen? Ik kijk erg uit naar alle nieuwe producten en diensten die we mogen ontvangen.’

Voor exposanten én niet-exposanten

Iedereen mee kan doen aan de innovatieverkiezing, zowel exposanten als niet-exposanten. De verkiezing biedt zo een goed overzicht van belangrijke innovaties in de branche. Inzenden kan in vier categorieën:

  • • Food & Beverage
  • • Equipment & Services
  • • Concepts, Interior & Design

• Digital Apps & Social Media.

[intermezzo:1]

De jury beoordeelt de inzendingen op vele criteria waaronder: het innovatieve karakter, omzetkansen, of ze het werken aangenamer maken en of ze de kwaliteit verbeteren. Daarnaast is er een overkoepelende categorie voor duurzaamheid en wordt één inzending beloond met de Duurzaamheid Award Karel de Vos, vernoemd naar de initiatiefnemer van deze wedstrijd. Deze prijs is voor de innovatie die het meeste blijk geeft van een duurzame, toekomstgerichte visie, die de sector een verfrissende impuls geeft en geproduceerd is met respect voor mens, dier en planeet.

Hoe werkt het?

De jury, bestaande uit professionals uit de horecawereld maakt op 12 november de shortlist met 16 genomineerden (vier per categorie) bekend die doorgaan naar de Award. Alle genomineerden krijgen daarna de kans om hun project live te presenteren aan de vakjury. Na beoordeling kiest de jury de overall winnaar, de winnaars per categorie en de winnaar van Duurzaamheid Award Karel de Vos. De overall winnaar wint de felbegeerde bokaal en een exclusieve giftvoucher van PS in Foodservice bestaande uit onder andere zichtbaarheid binnen de kanalen van PS in Foodservice.

De prijsuitreiking vindt plaats op de eerste beursdag, maandag 13 januari, tijdens de officiële opening.

Inzendingen kunnen hier worden ingediend.

Expositie in het TrendLAB

De Horecava heeft tot doel meer bekendheid en zichtbaarheid te geven aan innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector. Tijdens de Horecava krijgen daarom alle inzendingen tegen betaling van slechts € 250,- de beschikking over een display in het TrendLAB om hun innovatie onder de aandacht te brengen bij ruim 71.000 bezoekers.

Over Horecava

Horecava is dé grootst vakbeurs in Nederland voor de wereld van buitenshuis eten, drinken en slapen, gehouden van 13 tot en met 16 januari 2020 in Amsterdam RAI.

Lees ook
Wie zitten er in de jury van de Gouden Slagersring?

Wie zitten er in de jury van de Gouden Slagersring?

De vakwedstrijd de Gouden Slagersring keert terug in 2022. Ambachtelijke slagers kunnen weer hun innovatieve producten presenteren aan een deskundige jury. De organisatie maakt bekend wie er in de jury plaatsnemen.

Gouden Slagersring keert terug in 2022

Gouden Slagersring keert terug in 2022

De vakwedstrijd de Gouden Slagersring maakt dit jaar een doorstart. In 2022 kunnen ambachtelijke slagers weer hun innovatieve producten presenteren aan een deskundige jury. De beste slager wint de Gouden Slagersring en treedt toe tot het zogenoemde Broederschap van de Gouden Slagersring.

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

Keurslager en ’t Stoepje genomineerd voor Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de Foodservice Award 2022 zijn bekend. Er zijn twintig genomineerden verspreid over negen categorieën. ’t Stoepje is genomineerd in de categorie Marktkramen, de Keurslager in de categorie Speciaalzaken.