Beyond Meat introduceert nieuwe plantaardige biefstukpuntjes

12 januari 2024 Redactie Beyond Meat
Beyond Meat heeft recentelijk zijn assortiment uitgebreid met de introductie van de Beyond Steak. Tijdens ons bezoek aan de Horecava 2024 hebben we de gelegenheid gehad om verschillende producten van Beyond Meat te ervaren, waaronder deze nieuwe toevoeging.

Tijdens de Horecava
Gepresenteerd tijdens de Horecava 2024, maakte Beyond Meat zijn debuut met de Beyond Steak in Nederland. Het bedrijf staat bekend om zijn plantaardige vleesvervangers, gericht op het bieden van producten met een smaak en textuur die vergelijkbaar zijn met dierlijk vlees. De Beyond Steak zal binnenkort beschikbaar zijn bij Hanos en andere foodservicepunten.

Wetenschap en innovatie
Beyond Meat legt de nadruk op wetenschap en innovatie bij de ontwikkeling van hun plantaardige vleesproducten. Geavanceerde technologieën worden toegepast om de textuur en smaak te optimaliseren, met als doel een vleesachtige ervaring te bieden zonder de nadelen van dierenleed of milieuschade.

Ingrediëntenoverzicht
De ingrediënten van Beyond Meat-producten omvatten hoofdzakelijk eiwitten uit erwten, tuinbonen en rijsteiwit. Mineralen zoals calcium, ijzer, zout en calciumchloride worden gebruikt voor de smaak, terwijl aardappelzetmeel en methylcellulose (voedingsvezel) fungeren als bindmiddelen. Bietensapextract wordt toegevoegd voor kleur, en de vetten zijn afkomstig van kokos, cacaoboter, zonnebloemolie en koolzaadolie.

Assortiment
Het assortiment van Beyond Meat omvat diverse producten, waaronder de Beyond Burger, Beyond Stack burger, Beyond Tenders, Beyond Steak, Beyond Sausage, Beyond Nuggets, Beyond Schnitzel, Beyond Mini Sausage, Beyond Meatballs en Beyond Mince. Elk product is ontworpen als een plantaardig alternatief met specifieke kenmerken om tegemoet te komen aan verschillende culinaire voorkeuren.

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?