Albron, Mayoneur en Uhmmami winnen Horecava Innovation en Sustainability Award 2024

9 januari 2024 Horecava

 

Op de eerste dag van de Horecava 2024 vond de prijsuitreiking plaats van de Horecava Innovation Award en de Horecava Sustainability Award. Albron, Mayoneur en Uhmmami vielen in de prijzen.

Uit meer dan honderd inzendingen koos de twintigkoppige jury voor Albron als de grote overall winnaar met hun concept Smaakchef. De Smaakchef ontzorgt zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen.  Het zorgpersoneel krijgt hierdoor meer ruimte voor andere werkzaamheden. De jury noemde het concept een inspiratie voor de branche en een voorbeeld voor de hospitality in de zorg. 

Winnaar Food & Beverage

In de categorie Food & Beverage kwam Mayoneur als winnaar naar voren met hun vegan sriracha mayo. Door het gebruik van sinaasappelschillen als verdikkingsmiddel in hun saus, hebben ze twee E-nummers uit de receptuur van het product kunnen halen. De jury prees de goede smaak en het inspelen op de markt door het gebruik van restproducten. 

Winnaar Sustainability

Het Deense bedrijf Uhmmami won de Sustainability Award. Voormalig Michellin-sterrenchef en oprichter Frank Lantz bedacht vier veganistische bouillons en kruidenmelanges gebaseerd op vertrouwde smaken. De jury was te spreken de verminderde vervuiling als gevolg van de verpakkings- en transportmethoden. 

 

Dit artikel verscheen eerder op: Evmi

Altijd op de hoogte blijven?