Gratis SVVW toolkit; continu scherp op hygiëne

4 juli 2016

SVVW brengt een toolkit uit om ondernemers en werknemers scherp te houden op het gebied van hygiëne. De toolkit is voor iedere ondernemer gratis te bestellen en bevat een poster en stickers.

De middelen uit de toolkit zijn speciaal ontworpen om te gebruiken in magazijnen en productielocaties. De poster en stickers bevatten tips en aandachtspunten voor goede hygiëne.

Ridder Simon

Om het concept kracht bij te zetten heeft SVVW ‘Ridder Simon’ ontwikkeld. Ridder Simon is duidelijk zichtbaar en helpt ondernemers en hun medewerkers scherp te blijven op hygiëne en voedselveiligheid. ‘Mensen weten vaak wel hoe het moet: spullen van de vloer af opslaan, de voorraad in de koelcel goed coderen, de temperatuurregistratie wekelijks uitvoeren’, aldus Babs Bruil, manager van SVVW. ‘Het is geen onwil van medewerkers, maar in de praktijk schiet het er makkelijk bij in. Als SVVW bieden we ondernemers graag iets waardoor alle medewerkers er aan denken. Met ridder Simon doen we dat natuurlijk een beetje met een knipoog!’

SVWW Toolkit

De toolkit is gratis te bestellen voor foodondernemers op www.svvw.nl/riddersimon.

Over SVVW

SVVW voert hygiëne inspecties uit voor onder andere bakkerijen, slagerijen, supermarkten en horecazaken. De basis voor een hygiëne inspectie is een hygiënecode. Bedrijven worden op diverse punten gecontroleerd en er wordt microbiologisch onderzoek gedaan. Bij een positieve beoordeling ontvangt de ondernemer een bewijs, voor klanten en afnemers. Zo werkt SVVW samen met ondernemers aan een hygiënische zaak.

Lees in Vleesmagazine 7/8 meer over hygiëne.

SVVW Hygieneposter

Altijd op de hoogte blijven?