Minder vleesaanbiedingen in de supermarkt

16 februari 2023 Redactie Vleesmagazine Pixabay
Foto: Pixabay

In 2022 hadden supermarkten minder vlees in de aanbieding. Een vermindering van 6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat blijkt uit de foldermonitor van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier.

Voor de foldermonitor bekijkt Wakker Dier de vleesaanbiedingen van twaalf grote supermarktketens, namelijk Albert Heijn, Aldi, Coop, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Jumbo, Lidl, Picnic, Plus, Spar en Vomar. In 2022 daalde het aantal vleesaanbiedingen naar 18.345. Het is de eerste keer dat het aantal vleesaanbiedingen over een heel jaar daalde aldus Wakker Dier.

De dierenwelzijnsorganisatie signaleerde verschillen in het aantal vleesaanbiedingen tussen supermarkten. Bij Albert Heijn, Lidl en Dirk verminderde het aantal vleesaanbiedingen met ongeveer 20 procent. Bij Spar nam het aantal vleesaanbiedingen met 32 procent het meeste af. Maar Wakker Dier plaatst hierbij wel de kanttekening dat het aantal kiloknallers (vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk) bij deze supermarkt steeg,

Supermarkten Plus, Vomar en Aldi hadden in 2022 juist meer vlees in de aanbieding. Plus was met 21 procent de grootste stijger. Bij Vomar en Aldi nam het aantal vleesaanbiedingen toe met zo’n 4 procent.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?