Bij het maken van gegaarde productsoorten kunnen zich vaktechnische problemen voordoen die ten koste gaan van de kwaliteit. Paul van Trigt geeft u advies hoe u problemen kunt voorkomen. Deze keer komt geur en smaak aan bod van gegaarde worstproducten aan bod. Het spreekt voor zich dat dit twee belangrijke punten zijn. Bijvoorbeeld voor de consument om tot herhalingsaankopen over te gaan.
Bij het maken van gegaarde productsoorten kunnen zich vaktechnische problemen voordoen die ten koste gaan van de kwaliteit. Paul van Trigt geeft u advies hoe u problemen kunt voorkomen.
Deze keer komt geur en smaak aan bod van gegaarde worstproducten aan bod. Het spreekt voor zich dat dit twee belangrijke punten zijn. Bijvoorbeeld voor de consument om tot herhalingsaankopen over te gaan.
Enkele tips:
- Verwerk geen grondstoffen met eenlage ph. Een ph-waarde lager dan 5,6 geeft kans op een zurige smaak.
Gebruik zo veel mogelijk vers vlees of vlees dat vers is ingevroren. Het verwerken van vleeswarenkapjes kan sterke smaakafwijking en verzuring veroorzaken.
Download voor meer vaktechnische tips de complete pagina's uit Slagerswereld.nl (nr 4, 11 april 2008)
Foto's: Aschwin Snel en Michel Zoeter